Diari La Veu del País Valencià
Carlet recupera el seu mític trinquet

El trinquet de Carlet tornarà a obrir les seues portes. Pocs dies abans que es complisquen 70 anys de la seua inauguració, que va tindre lloc el 15 d’agost de 1947, el trinquet de Carlet ha rebut la notícia que podrà tornar a tindre activitat després de romandre tancat des de principis de l’any 2000.

Blai Signes, president del club de pilota del poble i nét del mític Suret, ha sigut un dels valedors d’aquesta reobertura. Signes va demanar que s’incloguera el trinquet com un bé protegit del poble, fet que donava més poder a l’Ajuntament per a negociar amb la família propietària, la família Hervàs. Els actuals propietaris, néts dels primers propietaris del trinquet, l’han venut per una xifra propera als 175.000 euros.

L’Ajuntament de Carlet, amb l’ajuda econòmica de la Diputació de València –a través del Pla de Serveis i Obres Municipals–, ha aconseguit donar llum verda a la compra. El procediment a partir d’ara és intentar començar les obres enguany per a poder recuperar l’activitat de pilota el més prompte possible. Per a tractar d’accelerar els tràmits, divendres 18 d’agost, el president del club de pilota, Blai Signes, es reunirà amb l’alcaldessa Maria Josep Ortega i l’arquitecta municipal. La previsió és que el trinquet estiga finalitzat abans d’acabar l’any 2018.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, va visitar junt a l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, l’antic trinquet, que passarà a mans de l’Ajuntament. / ABULALIA / DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA

La compra del trinquet per part de l’Ajuntament ha comptat amb l’ajuda econòmica de la Diputació de València, que va aprovar en el ple del passat més juliol l’assignació de 171.753 euros al projecte. El president de la Diputació, Jorge Rodríguez va visitar el passat dimarts l’antic trinquet, en companyia de l’alcaldessa de Carlet Maria Josep Ortega, i dels propietaris del recinte. Durant la visita, Rodríguez va destacar que “gràcies als plans de la Diputació es posen en valor edificis tan emblemàtics i representatius com el trinquet de Carlet i es pot retornar tota la seua esplendor en aquesta zona de tradició de pilotaris”. El president de la corporació va aprofitar la visita a Carlet per recordar jugadors històrics del municipi com Roget i Xatet II, alhora que va reiterar el compromís de la Diputació amb el “joc de les ‘tres parets'”.

Comparteix

Icona de pantalla completa