Diari La Veu del País Valencià
El poble sahrauí rep ajuda humanitària de Villena i la Creu Roja

El magatzem logístic de la Creu Roja, situat a Villena, ha realitzat un enviament d’ajuda humanitària a 2.500 famílies dels campaments de persones refugiades del Sàhara en un acte que ha comptat amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i l’ajuntament d’aquesta localitat.

La instal·lació que Creu Roja posseeix al polígon industrial el Rubial, cedit per l’Ajuntament de Villena, és el segon centre logístic més important que l’ONG té al territorio valencià. Des d’allí han eixit dos camions amb 64 palets d’ajuda humanitària la destinació dels quals són els campaments de refugiats del Sàhara.

“És una acció que ajuda a canviar el món i a millorar la situació de la gent i, especialment, aquest poble”, ha assenyalat Mercedes Menor, tinent d’alcalde de Villena, en al·lusió a l’incompliment de la llei que des de fa quaranta anys pateix el poble sahrauí. Unes 10.000 persones (2.500 famílies) que resideixen als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf (Algèria) rebran en els pròxims dies l’ajuda proporcionada per Creu Roja i la Generalitat Valenciana.

El material enviat el formen 2.130 kits de cuina, 996 d’higiene, 3.170 bidons, 5.000 mantes i 1985 tendals. S’envien per via marítima amb destinació Orà (Algèria). D’allí es traslladarà fins a Tinduf, on s’allotja la població beneficiària, i serà lliurat amb l’ajuda de la Mitja Lluna Roja sahrauí.

La situació dels campaments de refugiats és de gran vulnerabilitat i dependència després de més de tres dècades d’un conflicte internacional silenciat. Es tracta d’una població que no disposa de fons propis per a generar recursos que eviten les circumstàncies en què es troben. Les principals necessitats reportades inclouen aliments i articles per a l’hivern, a més de l’accés a serveis de salut, aigua i sanejament.

Comparteix

Icona de pantalla completa