Diari La Veu del País Valencià
Sanitat activa el nivell alt per altes temperatures

La Conselleria de Sanitat ha activat el nivell alt o taronja per altes temperatures, ja que es podrien superar els 39 graus, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani, en algunes zones de les comarques de la Foia de Bunyol, la Canal de Navarrés, la Ribera Alta, l’Horta Sud, la Costera i la Vall d’Albaida.

Així, l’alerta s’activa en les zones climatològiques 15, 16 i 17. Els municipis que corresponen a la zona climatològica 15 són Alboraig, Bicorb, Bunyol, Dosaigües, Macastre, Millars, Énguera, Quesa, Torís i Iátova.

La zona climatològica 16 comprén els municipis d’Alberic, Alcàsser, Alfarb, Algemesí, Alginet, Alzira, Anna, Benicull de Xúquer, Benimodo, Benimuslem, Bolbait, Carcaixent, Carlet, Catadau, Xella, Énguera, Guadassuar, l’Alcúdia, Llombai, Massalavés, Montroi, Montserrat, Navarrés, Picassent, Real de Montroi, Sumacàrcer i Tous.

Així mateix, la zona climatològica 17 està compresa pels municipis d’Alcàntera de Xuquer, Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, el Genovés, l’Ènova, la Granja de la Costera, la Pobla Llarga, Llanera de Ranes, Lloc Nou d’en Fenollet, la Llosa de Ranes, Manuel, Novetlé, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sallent, Senyera, Torrella, Vallés, Castelló de la Ribera i Xàtiva.

En produir-se aquest augment de temperatures, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a previndre els efectes de la calor en la salut, en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

Comparteix

Icona de pantalla completa