Diari La Veu del País Valencià
Un nou catàleg de la Biblioteca Valenciana permet accedir a 203.142 registres d’autoritat

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu de València ha incorporat el Catàleg d’Autoritats, una nova eina de cerca de continguts en la web que permet a qualsevol ciutadà, biblioteca o centre de documentació accedir a un total de 203.142 registres d’autoritat d’autors personals, entitats, títols uniformes, llocs o matèries.

L’aplicació es completarà amb nous registres i se suma als catàlegs ja oferits per la Biblioteca Valenciana a través del seu web, com ara el Catàleg de Fons que permet la consulta de les obres d’aquesta entitat i amb una xifra de 422.502 registres bibliogràfics que suposen més d’un milió de volums o exemplars, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Es tracta d’una nova eina de cerca de continguts en la web de la Biblioteca que es posa a la disposició dels ciutadans prestant especial atenció als autors i entitats valencians. D’aquesta manera, ofereix actualment accés a 203.142 registres, dels quals hi ha 146.069 registres d’autoritat de persona i 18.399 registres d’autoritat d’entitats.

També hi ha 4.521 registres de congressos, 2.741 registres de títols uniformes, 20.533 registres de matèries, 4.092 registres d’autoritat de noms geogràfics i 6.785 registres d’autoritat de subencapçalaments de diferents tipus.

Per la seua banda, el Catàleg Col·lectiu de Patrimoni Bibliogràfic Valenciana, amb 107.342 registres, arreplega els impresos des del segle XV fins al segle XIX que es troben en qualsevol biblioteca valenciana.

Tots ells disposen de format MARC, un protocol d’identificació i intercanvi de documentació en l’àmbit bibliogràfic, que permet la captura i aprofitament de la informació per part de qualsevol biblioteca o centre.

Comparteix

Icona de pantalla completa