Diari La Veu del País Valencià
El Bloc aprova per una àmplia majoria el reglament de primàries

RedactaVeu / Torrent.

El Consell Nacional del BLOC s’ha reunit de nou a Torrent per a tractar el reglament de primàries per a la tria de candidats a les eleccions europees de maig de 2014, document aprovat el passat 27 de gener en l’Executiva de Compromís per una àmplia majoria. Finalment, els consellers i conselleres nacionals han decidit donar suport a eixe document, amb 116 vots i sols set vots contraris i 23 abstencions.

Ara, el Consell General de Compromís, que se celebrarà dissabte 15 de febrer a la ciutat de València, serà l’òrgan que tinga la darrera paraula i, després d’això, Compromís començarà la carrera electoral per a les eleccions europees.

El secretari general del BLOC, Enric Morera, ha fet en la seua intervenció un repàs a l’actualitat valenciana i ha fet una crida als consellers i conselleres nacionals a treballar de valent en una situació d’emergència nacional, on els ciutadans i ciutadanes ho estan passant malament i necessiten Compromís “com una ferramenta útil per a les persones. La setmana passada donàrem un gran exemple a l’acte dels Governs amb Compromís, perquè on governem ho estem fent molt bé i hi ha esperança, en les nostres mans està que l’exemple municipal passe a l’àmbit nacional”.

Segons Morera, “el procés ha estat rigorós, el contingut de l’acord, en consonància amb el manament del Consell Nacional. És un reglament de primàries per a les eleccions europees i per a tota la candidatura en què no existeixen les quotes, perquè està clar que l’anomenada “reserva de pluralitat s’aplicarà només en el cas que en l’ordenació de la llista no es contemplara una pluralitat de totes les formacions de la coalició, igual que s’ha de garantir amb el compliment del gènere”.

Enric Morera en la seua intervenció

Per al secretari general del BLOC i portaveu de Compromís, “totes i tots sabem a qui li interessa debilitar i dividir Compromís, però els advertim que no ho aconseguiran i enfortirem molt més Compromís per a ser una ferramenta útil per al canvi polític i per a treballar a favor de les persones”.

Comparteix

Icona de pantalla completa