Diari La Veu del País Valencià
‘Si els que defensen la singularitat del valencià són incults, jo seré incult’
Europa Press / Torrent

El president del Partit Popular de les comarques centrals, Alfonso Rus, ha reivindicat aquest dissabte les senyes d’identitat valencianes i ha indicat que “si l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) diu que els que defensen la singularitat del valencià són incults, jo seré incult, el meu pare, el meu iaio i la majoria, però el que no pot ser és que un Diccionari em diga ara que el meu nét ‘es diu noi'”.

Així s’ha manifestat el dirigent ‘popular’ en la trobada amb alcaldes i portaveus del PP de les comarques centrals organitzat pel PP valencià, per a traslladar les seues inquietuds als membres del Consell, celebrat a Torrent, respecte a la polèmica suscitada entorn de la definició de valencià inclosa en el Diccionari de l’AVL, que la veu compatible amb la del català.

D’altra banda, Rus ha ressaltat en la seua intervenció que “les sigles són una garantia, però si els polítics que conformem el partit no complim i no donem credibilitat, les sigles no valen res”.

“Als alcaldes us dic que estigueu tranquils perquè si heu fet bé les coses els vostres veïns seguiran confiant en vosaltres”, ha apuntat Rus, qui ha recordat que el PP s’ha “guanyat durant anys la credibilitat” i ara ha de mantenir-la “i que no vinga ningú a posar-la en dubte”.

Per açò, els ha arengat: “Alceu el cap, lluiteu, digueu el que penseu i expliqueu les coses. Si ens hem equivocat hem de dir-ho i demanar perdó. Guanyarem les eleccions si som rectes, honrats i clars”. Sobre aquest tema, ha assegurat sentir-se “orgullós” de ser del PP, encara que també demana “autocrítica”.

El dirigent ha explicat que en aquestes reunions cal ser “realistes i sobretot no conformistes”, atès que al País Valencià “ens hem esforçat molt i sembla que l’autoestima la tinguem pels sòls”.

Així, Rus ha animat a “traure la nostra autoestima” de cara a la campanya electoral per a les europees. “Europa sembla molt lluny, però açò és Europa i hem de donar ara un colp d’efecte”, ha asseverat.

Reclamar un finançament just

Durant la seua intervenció ha posat l’accent principalment en la necessitat de seguir reivindicant “un finançament just” per al País Valencià i s’ha preguntat “per què no ens financen si parlem de persones i si fem una labor enorme?”; i “per què hem acatxat el cap?”.

“El dia que no reivindiquem el que ens toca estarem assumint el que està ocorrent. No hem d’assumir-ho perquè els alcaldes i regidors estan tots els dies al peu del canó i ens ho demanen”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa