Diari La Veu del País Valencià
Maria Isabel Guardiola, nova acadèmica de l’AVL

El ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha elegit hui, per majoria absoluta dels seus membre,s Maria Isabel Guardiola Savall, professora de la Universitat d’Alacant, nova acadèmica de la institució normativa, per a ocupar la plaça vacant des del traspàs de Josep Lluís Doménech en setembre del 2016.

Maria Isabel Guardiola és professora del departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant i pertany als grups de fraseologia i traducció multilingüe. La nova acadèmica compta amb les llicenciatures de Filosofia i Lletres en la branca de Filologia Catalana i de Filologia Hispànica. El 2004 va obtindre el doctorat en Llengua i Literatura Catalanes.

Els acadèmics Honorat Ros i Jordi Colomina han ressaltat les qualitats professionals i la capacitat de treball de la senyora Guardiola. “La seua experiència i joventut seran importants també per a la institució”. La relació de l’acadèmica amb l’AVL no és nova, ja que ha col·laborat anteriorment amb la Secció d’Onomàstica en treballs de toponímia.

La nova acadèmica ha rebut el suport de catorze dels vint membres de la institució, fruit del consens intern per a cobrir la vacant existent des de fa deu mesos. Maria Isabel Guardiola ha sigut la única candidata a l’elecció, després que, el passat mes de març, cap dels dos aspirants, els professors Sandra Montserrat i Àngel Diéguez, obtingueren els vots suficients.

La institució comptarà ara amb quatres acadèmiques: Verònica Cantó, actual secretària; Immaculada Cerdà; Carme Miquel, i l’electa Maria Isabel Guardiola. Amb anterioritat també han sigut membres de l’AVL Carme Barceló i Maria Soledat González. La proporció entre homes i dones en el si de la institució encara està lluny de la paritat.

Comparteix

Icona de pantalla completa