Diari La Veu del País Valencià
Alcoi prepara una consulta popular sobre el calendari fester
Redactaveu / Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi ha posat en marxa els mecanismes per a efectuar una consulta popular durant la jornada electoral per a elegir el Parlament Europeu, que previsiblement tindrà lloc el diumenge 25 de maig, per promoure que la ciutadania trie quines serien les dates més adients per celebrar en el futur les festes de Moros i Cristians.

El regidor de Festes Jordi Martínez indica que “de moment estem estudiant el procediment per poder enllestir-ho tot perquè el dia de les eleccions europees als col·legis electorals també es puga votar sobre aquesta qüestió. L’objectiu no és altre que aconseguir que la ciutadania es puga pronunciar sobre un tema que sempre genera controvèrsia i polèmica, i per tant, res millor que cedir la veu als alcoians i alcoianes i que trien quina seria la millor opció”.

La idea de fer coincidir l’elecció al Parlament Europeu amb el referèndum sobre el calendari fester no és altra que abaratir els costos que tindria una consulta d’aquesta mena en cas que no s’aprofitara una jornada electoral: “Per a l’Ajuntament seria, ara per ara, impensable sufragar una consulta així, per això volem aprofitar l’oportunitat que ens ofereixen les europees, ja que tota la infraestructura electoral estarà en marxa per triar els representants al parlament de la Unió Europea, per realitzar una consulta al voltant d’un tema que afecta la totalitat d’alcoians, siguen festers actius o no, perquè no hem d’oblidar que preguntem pels dies festius locals”.

Respecte a la pregunta en concret, Martínez comenta que no està totalment perfilada, però avança que “hauria de ser un enunciat molt senzill i fàcil d’entendre. A més, s’ha de tindre en compte que puntualment les dates podrien patir alteracions depenent de la celebració de la Setmana Santa, com ha estat habitual al llarg de la història”. El regidor destaca que la realització del referèndum ha estat un tema que s’ha traslladat a la presidència de l’Associació de Sant Jordi i als representants de l’oposició a l’Ajuntament.

Comparteix

Icona de pantalla completa