Diari La Veu del País Valencià
Sami Naïr inaugura dilluns la 34a Universitat d’Estiu de Gandia

El prestigiós politòleg Sami Naïr serà l’encarregat de pronunciar la conferència inaugural de la 34a Universitat d’Estiu de Gandia que tindrà lloc del 17 al 21 de juliol a la capital de la Safor. Naïr parlarà sobre ‘Quin tipus de crisi sofreix Europa? I França en el seu si?’. Nascut a Tlemcen, Argèlia, el 1946, Naïr és especialista en moviments migratoris i creador del concepte codesenvolupament. En els últims anys s’ha mostrat molt crític en la gestió de la crisi dels refugiats per part dels governs europeus.

L’acte tindrà lloc a les 20 hores al jardí de la Casa de la Marquesa i estarà presidit pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant.

La 34a Universitat d’Estiu de Gandia se celebra sota el lema ‘Temps incerts’. Vora 400 persones s’han matriculat en els cursos i tallers programats, que comprenen sis grans àrees: el canvi climàtic, la sostenibilitat econòmica i l’economia col·laborativa, la postveritat, la memòria i la història, la salut i el benestar i comunicació, populisme i sostenibilitat. Cal destacar els cursos ‘Mirades sobre el populisme’, amb més de 70 matriculats, així com els cursos sobre la planificació de la natura al segle XXI i sobre el paper de les crisis a la història, ambdós amb més de 30 alumnes. Quant als tallers, destaca el dedicat a la crítica cinematogràfica, on s’han esgotat les places.

La UEG proposa també unes activitats obertes que allarguen fins a la nit els debats sobre els temes cada edició. Les taules redones començaran el dimarts 18 amb ‘Com planificar la conservació de la Natura en el segle XXI?’. Dimecres 19, serà el diputat Íñigo Errejón qui pronunciarà la conferència ‘Parada o mitad del camino. El proceso de cambio político en España’. Dijous 20, el politòleg Pablo Simón tractarà sobre ‘El transitar de la legislatura: balanç i perspectives del multipartidisme espanyol’.

Finalment, divendres 21, Empar Marco, directora de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, parlarà sobre ‘La redacció integrada: periodisme de qualitat en el nous informatius de la RTVV-web valenciana’. Com sempre, a les 20 hores al saló d’actes de la Casa de la Marquesa.

Comparteix

Icona de pantalla completa