Diari La Veu del País Valencià
Tirado (PSPV) va denunciar el Cas Blasco després de rebre documents amb quantitats escandaloses
Europa Press / València

Tirado s’ha pronunciat en aquests termes en la seua declaració, en qualitat de testimoni, en el judici per la primera peça del Cas Blasco, en la qual s’investiguen suposades irregularitats en la concessió de dues subvencions a la Fundació Cyes l’any 2008 per 1,6 milions d’euros per a dos projectes a Nicaragua, dels quals solament van arribar 43.000 euros a la seua destinació, mentre que la resta es va destinar a la compra d’immobles a la ciutat de València.

Tirado va ser la diputada que va denunciar inicialment el cas i que va donar origen a una recerca per part del ministeri públic que ha conclòs amb l’activació d’un procediment en el qual hi ha acusades nou persones, entre elles l’exconseller de Solidaritat del PP, Rafael Blasco.

Tirado ha explicat que té coneixements en matèria de subvencions pel seu càrrec de responsable d’aquesta àrea del seu partit en Les Corts. Ha indicat que li va arribar un sobre “blanc” al seu nom a la seu del seu partit que contenia una còpia dels expedients de la Fundació Cyes, formulacions i factures, entre d’altres.

“No recorde el dia exacte que ho vaig rebre. Recorde que no tardàrem molt a presentar la denúncia perquè en comprovar la documentació em semblava versemblant i que hi havia moltes proves”, ha exposat. La testimoni ha assenyalat que no recorda qui li facilità el sobre, i ha puntualitzat que “qualsevol dels treballadors en recepció em lliuraven documentació o publicacions”.

Una vegada van preparar la denúncia, ha explicat que es va dirigir a la Fiscalia Anticorrupció de València i la va presentar el 7 d’octubre de 2010. Es va decidir a presentar-la perquè, tal com ha exposat, li resultava “molt cridaner” el tema dels imports: “Eren quantitats una mica escandaloses. Amb moltíssim menys es podia construir un pou. Donava la sensació que amb eixos diners no estava previst únicament la construcció dels pous”, ha asseverat. “Em va semblar d’una envergadura suficient com per a portar-ho a Fiscalia i denunciar-ho”, ha mantingut.

Al costat d’aquesta denúncia, Tirado ha indicat que també van presentar un altre escrit davant el Tribunal de Comptes. Finalment, el seu partit va haver de deixar l’acusació en el procediment -ha dit- perquè tenien “moltes despeses econòmiques en relació amb les causes judicials obertes i vam haver de prioritzar”, ha asseverat.

Comparteix

Icona de pantalla completa