Diari La Veu del País Valencià
Ana Pastor es ‘burla’ dels valencians amb el Corredor del Mediterrani
RedactaVeu / València

Els socialistes valencians exigeixen que s’invertisquen els 800 milions d’euros necessaris perquè el tercer carril estiga finalitzat en 2015, després que ahir Pastor evitara pronunciar-se sobre la data promesa pel Consell. El portaveu socialista d’Infraestructures i Medi ambient en Les Corts, Francesc Signes, ha denunciat hui que la ministra de Foment, Ana Pastor, “torna a burlar-se de la Comunitat Valenciana mentre Fabra i Bonig accepten aquesta discriminació amb el seu silenci còmplice”.

El diputat del PSVP ha lamentat que la ministra, cada vegada que visita el País Valencià, “protagonitza un nou desvergonyiment per als valencians i ahir va evitar pronunciar-se sobre la finalització del tercer carril, quan des de la Generalitat no paren de prometre que serà en 2015”. Davant açò, Signes ha exigit al president de la Generalitat, Alberto Fabra, i a la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, que “actuen i reclamen la inversió dels 800 milions d’euros necessaris perquè aquesta infraestructura siga una realitat en 2015”.

El responsable socialista assegura estar convençut, després de la reacció de la ministra ahir, que el tercer carril no finalitzarà en la data promesa malgrat les moltes promeses del PP. Sobre açò, ha dit que “si ahir la ministra va ser incapaç de donar una data concreta, l’única cosa que queda clar és el caos que existeix en el Govern, la descoordinació que evidencien amb les seues precipitacions constants i els canvis de projecte i d’idees”.

AVE a Castelló, túnel passant i línia amb Aragó

D’altra banda, Signes també ha recordat que el 2012 la ministra va anunciar que al maig d’aqueix any es licitarien les obres de l’AVE València a Castelló, “i en aquests moments segueix paralitzat”. Per açò, ha exigit que “es reprenguen els treballs de desdoblament de la línia per a aconseguir una plataforma pròpia per a passatgers i una altra per a mercaderies, i així no estar discriminats enfront d’altres eixos”. Pel que fa al túnel passant de València, ha advertit que “pot afectar el futur Parc Central, mentre que es calcula que amb 300 milions es podria solucionar”, per tant, segons ha apuntat, “la seua no execució comportaria que València fóra el semàfor roig d’Europa i retardaria el projecte del Parc Central”.

Finalment, el diputat socialista ha reclamat una inversió de més de 250 milions d’euros per a la línia fèrria entre València i Aragó perquè, segons ell, “serviria per a no aïllar el Port de València amb el Cantàbric” i perquè alguns trens de mercaderies que no poden adaptar-se a l’ampli internacional, puguen utilitzar aquesta línia per a connectar amb la costa càntabra.

Comparteix

Icona de pantalla completa