Diari La Veu del País Valencià
L'Orquestra de València fitxa el director Ramón Tebar per als pròxims 4 anysr

Ramón Tebar es convertirà, a partir del pròxim 1 de setembre, en el nou director titular de l’Orquestra de València (OV), un càrrec que ocuparà durant quatre anys. Tal com va avançar dimarts Diari La Veu, Tebar ha sigut la persona triada com a substitut de Yaron Traub, que acaba el contracte amb l’auditori aquest mes de juliol després de més d’onze anys al capdavant de l’OV. Aquest dijous, la regidora Glòria Tello ha presentat en una roda de premsa Ramón Tebar com a nou director de l’Orquestra de València.

El mateix Tebar ha explicat que “vol treballar per a donar a conéixer l’OV fora de València i també a l’estranger”, mentre que la presidenta del Palau, Glòria Tello, ha assenyalat que “Ramón Tebar era la millor opció” per a la nova etapa de la formació. “Tenia moltes nóvies”, ha dit Tello, en relació amb l’alt nivell musical del nou director.

La direcció del Palau de la Música ha buscat un nou mestre titular que siga jove, que tinga experiència i que compte amb projecció internacional, com així va explicar, aquest dilluns, l’intendent de l’auditori Vicent Ros. A Tebar se li ha demanat implicació i compromís amb els reptes més immediats de l’auditori, concretament: renovar el repertori que ofereix la formació –sobretot en el classicisme i la música contemporània– i organitzar l’orquestra amb nous mecanismes d’assaig, execució i rutines interpretatives.

Ramón Tebar, qui compta amb el vistiplau favorable dels músics de l’orquestra, és nascut a la ciutat de València (1978). Actualment, ostenta el càrrec de director principal de l’Òpera de Florida, de l’Orquestra Simfònica de Palm Beach i és director artístic de la companyia d’Òpera Naples. A més a més, des del 2015 és el principal director convidat del Palau de les Arts –durant aquesta temporada va dirigir l’estrena de La Traviata, de Verdi–.

Comparteix

Icona de pantalla completa