Diari La Veu del País Valencià
Beatriz Gascó (PP): "Marzà anteposa la seua ideologia catalanista als drets de les persones"r

La darrera sessió de control al president de la Generalitat abans de les vacances parlamentàries d’estiu celebrada aquest matí a les Corts ha sigut l’escenari d’una nova topada entre la diputada del PP Beatriz Gascó i el conseller d’Educació, Vicent Marzà. Gascó, directora general de Política Lingüística a les ordres de Maria José Català fins a 2015, ha negat la legitimitat i la capacitat de Marzà per a “resoldre la situació” creada per la suspensió cautelar del Decret de Pluriligüisme.

La diputada s’ha dirigit al president, Ximo Puig, perquè “agafe les regnes i exigisca responsabilitats polítiques al conseller per tal que es complisca la llei”. També ha acusat el conseller de no informar la comunitat educativa i ha reclamat que “es donen instruccions als centres per a donar compliment de la suspensió” del decret. La conclusió de Gascó és que “el senyor Marzà anteposa la seua ideologia catalanista als drets de les persones”.

Vicent Marzà s’ha lamentat que “com sempre” el PP traga “els mateixos fantasmes”, en referència a l’apel·latiu de “catalanista” llançat com una acusació per Gascó. El conseller ha informat que “les instruccions per al principi de curs s’enviaran la setmana que ve” i ha defensat la seua gestió al front de l’educació valenciana tot recordant que qui mantenia la comunitat en la incertesa era el PP.

“Nosaltres posem ordre i donem oportunitats. Ara hi ha 4.000 contractes nous per a professors, quan vostés van enviar-ne 5.000 al carrer. Acatem sentències i les complim. Hi ha 110.000 beques de menjador aquest estiu i 300.000 famílies no s’han de preocupar per no poder pagar els llibres. A mes, hi ha 4.000 treballadors (interins) que començaran el curs i saben que, quan s’acabe, cobraran juliol i agost”, ha assegurat Marzà.

Comparteix

Icona de pantalla completa