Diari La Veu del País Valencià
El PP equipara les exhumacions de la Guerra Civil amb la recerca del cos de Marta del Castillor

El diputat del Partit Popular Luis Santamaría ha fet servir el cas de Marta del Castillo per a rebutjar la Llei de Memòria Democràtica i per la Convivència que s’ha debatut aquest matí a les Corts. El representant del PP ha presentat una esmena a la totalitat amb l’argument que la llei només defensa les víctimes d’un bàndol i s’oblida dels “abusos comesos pel govern del Front Pupolar”, inclosos els assassinats del membres del POUM (Partit Obrer d’Unificació Marxista) de tendència trotskista, a mans dels comunistes estalinistes.

Santamaria ha negat que el PP vulga qüestionar “el dret dels familiars d’enterrar els morts” i, per a reforçar aquest argument, ha inclòs el dels familiars de la jove andalusa desapareguda el 2009 sense que fins ara s’hagen trobat les seues restes, tot i la detenció i condemna dels autors del crim.

El diputat popular s’ha referit al colp d’estat franquista com a “alçament” i ha acusat l’esquerra de deslleialtat contra la Transició per voler, amb aquesta llei, derogar l’amnistia que, a parer de Santamaría, va permetre l’arribada de la democràcia. El diputat també ha acusat els partits del Botànic de voler imposar “una veritat concreta” i el que els valencians “tenen dret a recordar” i ha donat les culpes del desconeixement de la Història a les “lleis educatives imposades pel PSOE durant els 40 anys de democràcia”.

Després de la intervenció de la diputada de Podem Llum Quiñonero en defensa de la llei, Santamaría ha acusat el partit morat de ser “culpables dels crims que s’estan produint a Veneçuela”.

Comparteix

Icona de pantalla completa