Diari La Veu del País Valencià
Grisolía (CVC): ‘Si crees l’AVL has de deixar que faça el que ha de fer’
Europa Press / València

El professor, que ha realitzat aquestes declaracions després d’assistir a la presentació del segell dedicat a la Barraca Valenciana, ha recordat que el CVC “va treballar molt fort” durant la Batalla de València, per encàrrec del llavors president de la Generalitat, Eduardo Zaplana, i que la seua labor va ser “la base” de la creació de l’AVL. “Som els pares” d’aquesta institució, ha subratllat.

“Vam fer un treball bastant important i tot es va calmar -ha continuat- es va crear una Acadèmia i ja està”. Així, ha defensat el ‘Diccionari’ creat per l’AVL, “si crees una Acadèmia has de deixar-la que faça el que deu fer i s’ha acabat” i “si no, no la crees”.

Per a Grisolía, “és una pena que hagen tornat una altra vegada a discutir aquest tema que ja estava solucionat” pel que ha exigit “no discutir més sobre aquest tema, que ho deixen i que se n’obliden”.

Huguet atribueix la polèmica a “raons electorals”

En la mateixa línia, el secretari del CVC, Jesús Huguet, ha reiterat que “l’AVL va ser una solució propiciada pel CVC i pel Govern i ja està, no cal donar-li més voltes”.

En la seua opinió, la polèmica suscitada es deu a “raons electorals” però “no té sentit” ja que “la ciència, la recerca i la cultura han d’estar per sobre d’aquestes discussions purament partidàries”, ha defensat.

Respecte a la decisió de la Generalitat, a través de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, de demanar al Consell Jurídic Consultiu (CJC) que dictamine si la definició de valencià inclosa en el Diccionari “s’acomoda” a l’Estatut d’Autonomia, Huguet ha considerat que aquest farà un informe basat en el “fet purament jurídic” i ha volgut recordar que l’AVL és una institució estatutària, “amb el mateix valor estatutari que el Govern valencià o Les Corts o el CVC o la Sindicatura de Comptes”.

Segons l’acadèmic, “el que cal fer amb la llengua és usar-la, la llengua és per a usar-la no per a discutir”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa