Diari La Veu del País Valencià
La Fira Medieval porta Vila-real a l’època fundacional
RedactaVeu / Vila-real

Vila-real es prepara per a celebrar aquest cap de setmana la seua tradicional Fira Medieval, on hi ha previstes més de 40 activitats cada mitja hora. A més de tallers, parades de tot tipus d’artesania, productes d’alimentació i restauració, demostracions d’oficis i animació, “en aquesta edició comptem amb una gran varietat d’espectacles d’ambientació medieval per a donar el color i l’especial interés que mereixen aquesta classe d’esdeveniments”, explica el regidor de Normalització Lingüística i Tradicions, Pasqual Batalla, qui apunta que, enguany, la Fira Medieval, “potenciarà aquelles activitats dirigides als més menuts perquè coneguen, a partir de les atraccions de l’època, una part de la història”.

Per aquesta raó i, com és habitual, a més dels estands i actuacions teatrals també es duran a terme activitats infantils, com el taller d’elaboració de pa en forn de llenya, ceràmica o picapedrer, a més de carreres de cavalls i jocs de taula. Hi haurà una nòria, un trenet que recorrerà la fira, un campament medieval participatiu, l’exhibició d’una ballesta i una catapulta i espectacles teatrals carregats d’acció, intriga i humor, com Víkings a la càrrega o El xanquer amb el seu mico.

Els visitants que, durant el cap de setmana que ve, s’acosten al centre de la ciutat, podran comprovar també com és el treball artesanal del tallador de fusta, el que treballa el vímet, picapedrer, cisteller, boter, filadora, el pelleter o el ferrer, entre moltes altres atraccions com el taller alambí de destil·lació de plantes medicinals i aromàtiques. Els llocs d’alimentació -amb dolços, embotits casolans, espècies o formatges- antiguitats, argenteria, joguets o llibres, juntament amb altres activitats d’artesania medieval, completen la programació d’aquesta fira, que tornarà a submergir, un any més, els carrers de la ciutat, en els anys en què el rei Jaume I va atorgar a Vila-real la Carta Pobla.

En total, el mercadet medieval comptarà amb més de 80 llocs i tallers situats en els carrers Torrehermosa, Joan Fuster, Ignasi Vergara, raval de Sant Pasqual i plaça de Sant Pasqual, amb molta animació de carrer en forma de danses tradicionals, ‘batucades’, música unida al foc i a la pirotècnia i números de circ i malabars. “La Fira Medieval de Vila-real és ja tot un clàssic com a acte lúdic i cultural consolidat dins dels actes en commemoració de la fundació de la ciutat”, assenyala Batalla, l’edil qui recorda que és el primer acte emmarcat en les festes fundacionals i anima els vila-realencs a participar-hi.

La música de la dolçaina, tabal, gaita i tambor dels Germans Caballer, serà l’encarregada d’inaugurar a les 19 hores d’aquest divendres, 7 de febrer, la Fira Medieval, que tancarà el seus estands, cada nit, sobre les 00.00 hores, amb un espectacle de carrer amb coreografia i foc a la plaça de Sant Pasqual.

Comparteix

Icona de pantalla completa