Diari La Veu del País Valencià
El Paella Fòrum porta "l'autèntica paella" per 20 euros a 11 restaurants de Valènciar

Un circuit d’onze restaurants de València i de les pedanies de Pinedo, El Palmar i El Saler ofereixen, del 3 al 7 de juliol, per 20 euros, un menú especial d'”autèntica paella”, elaborada de manera tradicional, amb amanida, postres i una cervesa Amstel Or, dins del Paella Fòrum, una iniciativa que pretén posar en valor el plat “més icònic” de la gastronomia valenciana i acostar-lo a ciutadans i turistes.

El Paella Fòrum suposa un conjunt d’activitats al voltant de la icona de la gastronomia valenciana, que inclouen l’oferta de ‘La setmana de la paella’; un congrés de professionals amb xarrades especialitzades de xefs de primer nivell, que analitzaran el passat, present i futur d’aquest plat, i l’exposició Paella Bàsics, al Veles e Vents, per a acostar al públic la part estètica d’aquest clàssic.

La iniciativa s’ha presentat, aquest dilluns, al Veles e Vents, de la mà la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez; un representant de Heineken Espanya, i el president de l’Associació Wikipaella, Guillermo Navarro.

Els onze establiments participants en ‘La Setmana de la Paella’ són Arrocería La Valenciana, Ca Teresa, El Famòs, Casa Borrás, La Sequita, El Racó de la Paella, Casa Ripoll, Llevant Valencia, El Redolí, E Rek i Palace Fesol.

Tots aquests establiments han estat distingits per Wikipaella en la seua guia On menjar autèntica paella, un guardó que atorguen els usuaris. Navarro ha explicat que l’objectiu de l’associació és donar suport a la transmissió de coneixement sobre la paella i posar en valor els establiments que respecten la tradició. “Hem visitat més de 200 restaurants per a elaborar-la i cada vegada té més èxit. És un orgull que molts ens diguen que aquesta és una guia Michelín de la paella”, ha subratllat.

Plat reconegut a nivell mundial

Per la seua banda, Gómez ha destacat la importància de la paella per a posicionar el País Valencià com a destinació gastronòmica referent. “Comptem amb un dels plats més reconeguts a nivell mundial i això és un avantatge competitiu a l’hora d’atraure turisme. Hem d’aprofitar-la i seguir potenciant-la”, ha indicat.

Segons l’edil, la gastronomia, pel seu impacte en el turisme, és un dels programes de producte entorn dels quals se sustenta el Pla Estratègic de Turisme València, que es va aprovar dijous passat en el ple municipal. Gómez ha assenyalat que la gastronomia representa en l’actualitat el 30 per cent de la despesa dels turistes, únicament per darrere de l’allotjament.

El president de Wikipaella, Guillermo Navarro, destacava la importància de seguir evolucionant gastronòmicament tot respectant la tradició. “La paella és un plat carregat d’història que ha ajudat a consolidar València com a referent gastronòmic. Cal seguir avançant perquè el següent pas siga aconseguir l’excel·lència”.

Comparteix

Icona de pantalla completa