Diari La Veu del País Valencià
Turisme es llança a les xarxes buscant nous visitantsr

Els mercats han canviat. Això és una realitat de la qual tenen constància també a l’Agència Valenciana de Turisme (AVT), que ahir va presentar la seua estratègia de màrqueting en línia amb la qual pretenen arribar a nous públics i aconseguir que nous visitants decidisquen passar les seues vacances al País Valencià.

L’agència que dirigeix el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha optat per llançar-se a les xarxes socials a buscar els turistes, un client “hiperconnectat” que cada vegada dóna més importància a la seua experiència en internet per a triar la seua destinació vacacional. És per açò que l’AVT ha elaborat una estratègia de màrqueting en línia amb l’objectiu d’estar més presents a les xarxes socials que és, segons va dir Colomer, “on actualment es lliura la batalla pel turisme”. El responsable de Turisme de la Generalitat va precisar, però, que l’aposta per les xarxes no suposarà renunciar a la presència de l’AVT en les grans fires sinó que es tracta de fer una campanya per a “posicionar la Comunitat Valenciana a l’avantguarda del posicionament a nivell nacional i internacional”.

L’estratègia, que tindrà una durada de 15 mesos, crearà i produirà continguts audiovisuals per als diferents canals de xarxes socials basats en la campanya ‘Mediterrani en viu’, engegada fa uns mesos per l’AVT. En aquest sentit, Colomer va recordar que ‘Mediterrani en Viu’ “projecta un relat d’autenticitat, de mediterraneïtat, d’hospitalitat, una trobada d’una societat oberta, amable, inclusiva i tolerant, un estil de vida que és el que volem transmetre als turistes que ja ens coneixen i a aquells que encara no ens coneixen”.

Segmentació

Colomer va destacar la importància que tenen les xarxes i internet per al mercat turístic. El secretari autonòmic va xifrar en un 50 o 60% el percentatge de persones que decideix la destinació de les seues vacances d’acord amb els “inputs que rep provinents de les xarxes socials”. Per aquesta raó, l’estratègia –que tindrà un cost de 1.283.660 euros en dos anualitats i que serà desenvolupada per l’empresa Mediterránea de Medios– està basada en la segmentació de mercats amb l’objectiu d’arribar de manera més “precisa” als potencials clients.

En aquest sentit, es crearan continguts exclusius per a mercats turístics com el familiar, jove, LGBTi, sènior i accessible; i per a productes turístics com el de sol i platja, gastronòmic, rural, cultural i actiu, entre uns altres. Colomer ha explicat que hi ha segments “molt concrets que són usuaris permanents de les xarxes socials” i, per això, la importància d’adaptar els missatges a aquests canals, que “són un tauler de joc en el qual es juga la nova partida pel turisme”. El treball en les xarxes socials també permetrà, va explicar Colomer, “aconseguir informació molt més precisa d’usuaris potencials, amb els quals estarem en permanent contacte per a fer-los arribar les nostres propostes”.

Colomer justifica l’aposta per posicionar les destinacions valencianes a les xarxes socials perquè són “el tauler on es juga ara la batalla pel turisme”. / GENERALITAT

Canals de distribució i accions singulars

Els continguts audiovisuals que es crearan per a potenciar els recursos turístics del país seran distribuïts pels cinc canals de l’Agència Valenciana de Turisme. Tots els continguts es distribuiran a través del portal en línia de l’AVT; de la xarxa de blogs temàtics que elaboraran periodistes especialitzats i influencers; del butlletí setmanal que arriba a centenars de potencials visitants, la Turisteca (plataforma de continguts audiovisuals), i dels comptes en xarxes socials de l’Agència.

Dins de l’estratègia està prevista la realització d’accions úniques i singulars que acosten les festes tradicionals a milers d’espectadors. La més rellevant –que ja es va dur a terme en Fogueres– és la retransmissió de 15 festes a través del format Facebook Live Video, entre les quals destaquen la Tomatina de Bunyol o els Moros i Cristians d’Alcoi.

A més, es faran 5.000 publicacions en cinc idiomes diferents; 50 vídeos (10 per producte) amb els quals s’espera un abast mitjà de 2,7 milions d’usuaris; un butlletí per setmana en cinc idiomes amb reportatges, propostes i elements d’agenda; 12 accions especials en Facebook orientades a l’augment de la relació amb els usuaris, l’augment de fans i la conversió en producte; quasi 600 publicacions en Instagram; set sessions fotogràfiques que generaran 700 fotografies com a base de contingut de Instagram, i 1.000 piulades per a generar conversa.

>

Discjòqueis a les platges

Dins de les accions previstes en l’estratègia de màrqueting digital de l’AVT, s’inclou una organitzada de forma conjunta amb FOTUR i l’Associació de DJs valencians, consistent a oferir l’oportunitat als seguidors de Facebook d’aconseguir una sessió personalitzada per a un usuari i els seus amics en qualsevol punt de la costa valenciana. Un discjòquei retransmetrà la sessió via Facebook Live per a compartir-la amb els fans de la pàgina de Facebook de Turisme. Per a aconseguir la sessió, l’usuari ha de fer la seua sol·licitud amb l’etiqueta #UnDJParaMiEn+(playasdelmesJulio) i aconseguir el major nombre d’amics que donen suport a la seua proposta a través de Facebook.

Comparteix

Icona de pantalla completa