Diari La Veu del País Valencià
Puig reconeix que és "impossible" complir l'objectiu de dèficit si no es canvia primer el model de finançamentr

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha insistit aquest dilluns en la idea que és “impossible” seguir la senda de l’objectiu de dèficit marcat pel Ministeri d’Hisenda mentre no canvie el model de finançament, alhora que ha assegurat que no farà cap retallada per a complir amb el sostre de despesa marcada pel ministre Cristóbal Montoro. “Mentre no hi haja canvi de model de finançament és impossible seguir la senda de l’objectiu de dèficit que ens exigeixen, sobretot, perquè és injusta perquè el Govern d’Espanya no pot repartir i quedar-se la millor part”, ha assegurat el cap del Consell.

Puig s’ha pronunciat en aquests termes durant una visita que ha realitzat a Onda (Plana Baixa) en ser preguntat pel Consell de Ministres celebrat aquest dilluns per a aprovar el sostre de despesa del 2018. El cap del Consell ha recordat que el govern valencià ja va anunciar en el Consell de Política Fiscal i Financera que no estava d’acord amb el sostre de despesa, “ja que el govern central decideix unilateralment quin és l’objectiu de dèficit de cada administració i, a més, en aquest moment és absolutament irracional perquè les comunitats autònomes, que som les que gestionem tres dels quatre pilars de l’estat de benestar, no podem estar permanentment forçades a fer retallades”.

“Nosaltres hem parat les retallades, però açò implica una dificultat enorme en les finances de la Generalitat”, ha afegit Ximo Puig. Sobre aquest tema, el cap del Consell ha destacat que el País Valencià té “44.000 milions d’euros de deute, que és el producte d’una gestió determinada i de la manca de finançament”. Sobre aquest últim aspecte, Puig ha recordat que “tots els experts saben que afecta d’una manera primordial la Comunitat Valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa