Diari La Veu del País Valencià
Comencen els treballs de restauració de la porta de l’Arxiprestal de Morella
L’actuació es realitzarà durant el mes de juliol i permetrà concretar les fases posteriors del projecte de tota la façana de l’església. La restauració completa engloba la porta dels Apòstols, del segle XIV, i la de les Verges, del XV
Morella posa en marxa la restauració de la porta dels Apòstols de l’església arxiprestal de Santa Maria la Major amb la primera actuació a l’escultura de la Mare de Déu. L’obra va començar ahir amb el muntatge de la bastida i l’estudi previ de la situació de la figura. Aquesta intervenció permetrà concretar el projecte de restauració de la façana de l’església per a fases posteriors de la rehabilitació de tota la façana.
L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “és molt important conservar el patrimoni, el qual s’ha preservat durant molts anys i cal cuidar-lo perquè seguisca mostrant l’esplendor de Morella”. A més, l’any passat van començar els estudis per a saber com es va construir la façana de l’església, l’estat de conservació actual i recollir informació, de manera que ara poden començar la restauració. L’actuació a la porta dels Apòstols es durà a terme durant el mes de juliol i és un projecte de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració (IVC+R CulturArts) en el qual col·laboren la parròquia, Bisbat, l’ajuntament de Morella i la Fundació Blasc d’Alagó.
Cal recordar que s’està ultimant el projecte definitiu de restauració i millora estructural i pictòrica tenint en compte tots els estudis realitzats i es presentarà en els propers mesos. D’aquesta manera, els treballs han començat per la porta dels Apòstols, del segle XIV, i després es realitzaran a la de les Verges, del segle XV. Els estudis previs han permés establir un protocol per a l’avaluació del risc i l’eficàcia en els diferents tractaments possibles a emprar durant la fase de restauració de les portes. S’han fet servir tècniques d’estudi i documentació fotogràfica amb diferents longituds d’ona, i els resultats d’aquest estudi han permés tindre un registre de l’estat actual de la façana i aporten informació sobre la presència de recobriments superficials.

Comparteix

Icona de pantalla completa