Diari La Veu del País Valencià
Els 4 exdiputats de Ciutadans es queden sense grupr

El quatre diputats de Ciutadans –Alexis Marí, David de Miguel, Alberto García i Domingo Rojo– que recentment van comunicar la baixa del grup parlamentari de C’s de les Corts Valencianes es queden sense grup parlamentari i formaran part del grup de diputats no adscrits. A més, aquests quatre parlamentaris s’asseuran a l’última fila.

Així ho ha anunciat la portaveu de Ciutadans a les Corts, Mari Carmen Sánchez, després de la Junta de Síndics, en què s’ha abordat aquest assumpte. Sánchez ha anunciat que la Mesa, reunida prèviament, ha resolt que es respectarà el reglament de les Corts i que es complirà la resolució de novembre del 2008 per la qual aquests quatre diputats tindran dret a formar part d’una comissió, amb veu i vot; a formular preguntes orals en ple; a formular preguntes orals i escrites en comissions; a explicació de vot, i podran presentar esmenes parcials a iniciatives legislatives. Però, “per descomptat –ha puntualitzat Sánchez–, el que no tindran és dret a constituir-se en grup ni a tindre portaveu”. Tampoc no tindran dret a tindre presència en la comissió permanent ni a formular interpel·lacions en mocions subsegüents, com tampoc a contractar personal.

Segons la diputada de C’s, el que s’ha resolt hui en la Mesa de la Junta de Síndics és que aquests quatre diputats “gaudiran dels mateixos privilegis de què gaudien els dos no adscrits”.

Sánchez ha explicat que el grup parlamentari de C’s “també pateix els resultats de l’esmentada resolució”, de manera que el PSPV guanya un representant per cada comissió i Ciutadans en perd un.

La diputada de Ciutadans, així mateix, ha informat que la ubicació a les Corts dels quatre diputats que van abandonar C’s “passarà a estar a l’última fila”. El que no s’ha resolt encara és la ubicació física dels despatxos d’Alexis Marí, David de Miguel, Alberto García i Domingo Rojo, la qual cosa “queda pendent per a la pròxima junta de síndics”. Al respecte, Sánchez ha anunciat que el grup parlamentari de C’S realitzarà una proposta perquè se’ls situe “en uns despatxos que estan buits” de l’edifici de les Corts.

Per a respectar la proporcionalitat, a les comissions on participen els 4 exdiputats de C’s s’haurà d’augmentar el nombre de membres de 15 a 16 o 17. Més enllà de les limitacions a l’hora de presentar iniciatives per no formar part de cap grup parlamentari, el principal entrebanc per al treball diari dels quatre 4 representants no adscrits rau en el fet que no estan habilitats per a contractar personal de suport, com ara assessors, que els ajuden a preparar les intervencions i els mantinguen al dia de l’activitat de la cambra.

Comparteix

Icona de pantalla completa