Diari La Veu del País Valencià
Riba-roja troba en una nau desenes de caixes abandonades amb material escolar de l’època del PP

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria (el Camp de Túria) ha localitzat en una nau municipal desenes d’instruments musicals i material escolar que romanien abandonats en caixes precintades i embalades des de l’any 1999. El material localitzat podria estar valorat en més de 20.000 euros, i estava destinat als alumnes dels centres educatius que l’aleshores equip de govern del Partit Popular va evitar lliurar.



El magatzem, propietat de l’ajuntament, on ha aparegut el material ocupa una extensió de 400 metres quadrats i roman en desús des de fa anys. No obstant açò, ara s’han descobert en el seu interior desenes i desenes de caixes de cartró apilades i escampades per tot l’espai, que contenen tot el material educatiu que en el seu moment el consistori presidit per l’exalcalde Francisco Tarazona, del PP, no va lliurar als col·legis públics.



La majoria de les caixes localitzades pels operaris municipals porten en el seu exterior la inscripció de l’empresa pública Ciegsa, l’encarregada per la Generalitat de l’expresident Francisco Camps de construir els centres educatius del País Valencià, i la gestió de la qual va suposar sobrecostos i un balafiament econòmic valorat, segons alguns estudis, en més de 1.000 milions d’euros.



A Riba-roja, aquesta empresa pública es va encarregar de la construcció del col·legi Camp de Túria. No obstant açò, molt dels materials que daten dels anys 1999, 2000 i 2001 -segons apareix en la majoria de les caixes trobades- no van ser mai lliurats a la direcció d’aquest col·legi ni de cap altre per decisió única i exclusiva del govern del PP, la regidora d’Educació del qual és l’actual portaveu del PP, María José Ruiz.



El material escolar localitzat en la nau es pot classificar en diversos nivells, temàtiques i assignatures. Hi destaquen els destinats a activitats esportives, com ara canastes, matalassets i material divers com ara xarxes i pals per a usos múltiples. A més, també s’han localitzat diversos materials per a activitats lúdiques enfocades als alumnes d’infantil d’alguns centres educatius de Riba-roja.



Entre el material abunden els instruments musicals com ara timbals, bombos, panderos, caixes metàl·liques, xilòfons, metal·lòfons, jocs de bongos o maces per a timbals, la majoria destinats als alumnes dels cicles educatius de primària. Malgrat el pas dels anys, presenta un aspecte òptim per a l’ús immediat per part dels alumnes dels col·legis de Riba-roja.



Els alumnes de secundària que estudien les assignatures de biologia i química podran emprar bona part del material recuperat per l’actual govern de Riba-roja. Hi destaquen col·leccions completes de fòssils, roques i minerals, microscopis d’alta precisió, dinamòmetres, balances de tres bigues, varetes de suport, pipetes, embuts de decantació, pinces de fusta, morters, xeringues, provetes, refrigerants, matràs, comptagotes, tub d’assaig, gots i agitadors, entre molts altres.

Entre el material abunden els instruments musicals com ara timbals, bombos, panderos, caixes metàl·liques, xilòfons, metal·lòfons, jocs de bongos o maces per a timbals

L’actual equip de govern de Riba-roja de Túria -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida- ha denunciat que el material localitzat mancava del pertinent inventari municipal que poguera acreditar la seua procedència i la seua posterior destinació des del moment en el qual es va dipositar en el citat magatzem municipal. Per açò, el govern local ha anunciat que es realitzarà un inventari de tot el material i, posteriorment, es lliurarà als centres educatius del municipi.



El regidor d’Educació, Miquel Castillo, ha lamentat “l’escàs valor que els polítics del Partit Popular han concedit a l’educació dels nostres joves durant els 20 anys que han governat el nostre municipi, per açò haurien de demanar perdó, perquè durant molts cursos se’ls ha privat d’utilitzar material per a la seua educació”.



Castillo ha afegit que “especialment greu és la situació de la portaveu del PP, María José Ruiz, que va permetre aquesta pressa en matèria d’educació quan estava al capdavant del departament, sense oblidar que en el seu moment Ciegsa va construir el col·legi Camp de Túria després de més de nou anys en barracons i amb unes instal·lacions on se suportaven més de 33 graus de temperatura”.



Segons el regidor d’Educació, el menyspreu de l’administració autonòmica en l’època del PP “va arribar al punt que el cinqué col·legi públic previst en Riba-roja no es va materialitzar mai a pesar que tenia assignat ja el personal docent. No obstant açò, l’adjudicació del projecte es va esfumar per art de màgia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa