Diari La Veu del País Valencià
El Bloc tanca files i fa una crida a la unitat després de la marxa de Carbonellr

El Consell Nacional del Bloc Nacionalista Valencià, el màxim òrgan de decisió del partit entre congressos, a més de demanar als diputats a Madrid que forcen un canvi en la llei d’horaris comercials, ha servit a la formació nacionalista per a tancar files després de la dimissió del portaveu, Rafa Carbonell, i reforçar Águeda Micó com a líder del partit. En la trobada, tots els consellers que han pres la paraula han defensat treballar per cohesionar el partit.

La coordinadora nacional del Bloc i portaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha fet una anàlisi política del context actual del valencianisme en què ha destacat la necessitat del “posicionament central” del Bloc i de Compromís “per a donar estabilitat a l’arena política valenciana, que ha de ser pal de paller de la resta de l’Estat i ha de garantir l’èxit del canvi polític al País Valencià”.

A més, Micó ha remarcat la necessitat de cohesionar el partit i la coalició “impulsant els lideratges mediàticament i institucional” i s’ha referit als càrrecs públics més destacats del partit, com ara el portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví; el conseller d’Economia, Rafa Climent; el conseller d’Educació, Vicent Marzà; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; el síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri; l’eurodiputat Jordi Sebastià; el portaveu de Compromís a la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana i el president de les Corts, Enric Morera.

Micó: “Podeu estar tranquils, jo sempre estaré ací”

Alguns d’aquests referents institucionals s’han manifestat en sintonia amb la coordinadora nacional. Marzà ha demanat seny i “poder seguir endavant amb la feina que s’està fent amb el plurilingüisme, avalat per més del 54% de les escoles del país en el seu nivell avançat”, mentre que Baldoví ha indicat que el partit està “en el moment de les oportunitats que viu ara Compromís”. En conseqüència, el diputat ha remarcat que el partit ha de “seguir endavant sent la veu que defensa els interessos de les valencianes i els valencians”

En relació a la marxa de Carbonell, Micó ha indicat que mai no abandonarà del partit. “Podeu estar tranquils, jo sempre estaré ací”, ha assegurat. A parer de la coordinadora nacional, la formació ha conservar la unitat per a ser “la veu del valencianisme dins la coalició, una veu forta del Bloc en Compromís”.

Quico Hernández critica la marxa de Carbonell

Per la seua banda, l’alcalde de Sagunt, Quico Hernández, afí a Carbonell, ha criticat tant les formes com el fons de la marxa del portaveu del Bloc i ha destacat “la defensa des de sempre dels serveis públics com a estendard del Bloc”. Carbonell va justificar la seua renúncia perquè Educació va eliminar el concert d’una línia del col·legi La Salle d’Alcoi, on l’exportaveu del partit és professor.

Morera defensa la posada en marxa dels mitjans de comunicació públics

Per últim, Morera ha defensat un proposta de resolució sobre la posada en marxa de la ràdio i la televisió pública valenciana, aprovada pel Consell Nacional, en què es manifesta el suport del Bloc “perquè es realitzen, des de les diferents institucions valencianes, totes les actuacions tècniques necessàries que permeten a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació iniciar les emissions el més prompte possible i amb la qualitat que mereix i reclama la societat valenciana i el sector audiovisual”. El Consell Nacional també ha ratificat el nou secretari de finances Xavier Martí com a membre de la Comissió Executiva Nacional de Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa