Diari La Veu del País Valencià
La Institució Firal Alacantina prepara un pla de pagaments per als seus 800.000 euros de deuter

La Institución Firal Alacantina (IFA) ha explicat aquest dijous que fa “setmanes” que treballa “conjuntament” amb l’Ajuntament d’Elx i l’entitat de gestió tributària provincial SUMA per a assolir un acord sobre un “pla de pagaments” amb el qual assumir el pagament dels 800.000 euros de deute que arrossega la fira.

Fonts d’IFA han destacat que l’objectiu és “assegurar a l’Ajuntament el pagament íntegre del deute” i, per això, s’han mostrat sorpresos per la decisió de SUMA d’executar judicialment un embargament. En aquest sentit, han assenyalat que l’execució obliga a “precipitar les coses i que es necessite arribar a un acord en un termini més que breu”.

Des del consistori han concretat que l’embargament s’ha executat sobre 375.000 euros, del total de 800.000 euros que adeuta la institució firal per l’impost de béns immobles (IBI) i l’impost d’activitats econòmiques. No obstant això, les fonts de l’Ajuntament han subratllat que és SUMA qui emet l’embargament perquè és qui gestiona els tributs municipals i han afirmat que es buscarà una solució que combine “l’interés de l’Ajuntament amb la viabilitat d’IFA. A més, han recordat que IFA abona mensualment un pagament de 1.200 euros mensuals des del 2014 per a reduir el deute previ sobre l’IBI.

Comparteix

Icona de pantalla completa