Diari La Veu del País Valencià
Ribó fa pinya amb Fuset i defensa la seua gestió de les Fallesr

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat, aquest dijous, la seua “plena confiança” i la de la resta del govern de la Nau, conformat per Compromís, PSPV i València en Comú, en el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central (JCF) Fallera, Pere Fuset, alhora que ha ressaltat la seua “incansable tasca” a favor de les Falles. “Unes festes que no són de ningú” sinó “diverses” i “de tots”, ha precisat l’alcalde, com la resta de festivitats de la capital. Per això, ha rebutjat retirar competències a Fuset, com ha demanat el grup municipal Ciutadans (Cs) amb el suport del PP.

Ribó s’ha pronunciat així al ple ordinari de juny celebrat aquest dijous, durant el debat de la moció presentada per C’s sobre la gestió de l’edil de Cultura Festiva amb la qual aquesta formació reclamava que “s’aparte de manera immediata el regidor Pere Fuset de les seues funcions com a responsable” d’aquesta delegació i de la JCF.

Aquesta proposta s’ha abordat en la sessió plenària després del debat d’una altra plantejada pel PP sobre l’enquesta feta al món faller per l’esmentada regidoria per a conéixer aspectes sociològics d’aquest col·lectiu. Durant el debat de les dos propostes, els representants de l’oposició, Amparo Picó, de C’s, i Félix Crespo, del PP, han criticat la gestió de Fuset i les decisions que afecten les Falles, com ara la realització del citat sondeig.

La moció dels ‘populars’, que ha tingut el suport de C’s i que ha sigut rebutjada amb els vots de l’equip de govern, demanava, davant de la “polèmica” sorgida entorn d’aquesta enquesta i el “malestar” generat als enquestats per l’absència d’informació prèvia i per les preguntes d’índole política, religiosa, d’intenció de vot i identitat territorial, entre altres qüestions”, la retirada i destrucció de l’enquesta i que s’iniciaren de nou la “confecció i el disseny” de manera “consensuada amb el col·lectiu faller”, amb “preguntes d’interés i preocupació general”.

L’alcalde, que s’ha oposat a “patrimonializar” i “polititzar” les Falles i ha defensat la labor duta a terme per Cultura Festiva per a garantir la “convivència” en aquesta festa, s’ha oposat a “cremar enquestes”, com “PP i C’s estan demanant”, i a “destruir” opinions perquè “totes, agraden o no, són rellevants”. “Nosaltres estem interessats a conèixer la diversitat d’opinió de les falles. Mentre jo siga alcalde no es destruiran opinions de ningú. Aquest equip de govern fa enquestes perquè li interessa l’opinió dels veïns”, també “dels fallers de base”, ha exposat Joan Ribó.

Comparteix

Icona de pantalla completa