EUPV felicita l'AVL per publicar el Diccionari en el seu web

Mostra la seua satisfacció per haver "obviat" les pressions del Consell i i proposa a l'Acadèmia que es mantinga "ferma" en aquesta postura per ser la "legítima"
5 febrer 2014 01:00h
El diputat d'EUPV Lluís Torró.
RedactaVeu / València

El portaveu adjunt d'EUPV, Lluís Torró, ha fet públiques aquest migdia unes declaracions als mitjans de comunicació del País Valencià relatives a la recent publicació en format digital del Diccionari Normatiu Valencià, on valora molt positivament aquesta decisió adoptada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) en contra de les "pressions" del Consell que presideix Alberto Fabra.

Segons ha informat el portaveu d'EUPV en una breu declaració, "des d'Esquerra Unida ens felicitem que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua haja decidit finalment publicar el diccionari en la seua pàgina web, obviant així les pressions del Consell". Torró ha afegit que la seua formació espera que l'AVL es mantinga ferma en aquesta postura" perquè és "l'única que realment la legitima com a institució normativa del valencià a les nostres terres".

17.000 paraules genuïnes valencianes

Cal assenyalar que L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha publicat aquest matí a la seua pàgina web el 'Diccionari Normatiu Valencià', una vegada resoltes les "incidències tècniques" en el seu servidor i sistema informàtic. D'aquesta manera, l'ens normatiu del valencià difon l'obra, que "aspira a integrar les diferents sensibilitats" i que arreplega més de 93.000 entrades, entre elles la de 'valencià' que ha provocat les crítiques de membres del Partit Popular.

L'Acadèmia ha penjat en el seu web, cap a les 11.00 hores, el contingut del diccionari, aprovat divendres passat pel ple de la institució per 16 vots a favor, dos en contra i dues abstencions. Dimarts passat estava prevista fer una presentació pública del treball que va ser suspesa.

Des de hui mateix, els usuaris ja poden entrar en l'adreça www.avl.gva.es i realitzar qualsevol consulta entre les més de 93.000 entrades que conté el 'Diccionari Normatiu Valencià', de les quals més de 17.000 són paraules genuïnes valencianes que no figuraven fins ara en cap diccionari normatiu.
next