Diari La Veu del País Valencià
La justícia europea decidirà el 13 de juliol si multa l'Estat per l'estibar

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) decidirà el proper 13 de juliol si imposa una multa a Espanya pel retard en l’aprovació de la reforma que liberalitza l’estiba. La Comissió Europea demana una sanció de 24 milions d’euros, atés que el TUE ja va determinar en desembre de 2014 que la legislació eludia la normativa europea i el govern espanyol no va liberalitzar el sector fins al 12 de maig d’enguany.

La Comissió va presentar un recurs davant del tribunal amb seu a Luxemburg per no complir amb aquella sentència, i va proposar una multa diària de 27.522 euros a l’Estat fins al moment en què s’aprovara la reforma. A més, Brussel·les va sol·licitar una segona sanció de 134.122 euros diaris per cada dia de retard des que el TUE féu pública la seua segona sentència.

L’executiu comunitari va donar el vistiplau a la reforma aprovada en maig, fet que evita a l’Estat la segona multa. El cas es remunta a 2011, quan la Comissió va obrir un expedient a Espanya pel règim de treball portuari vigent. Davant la manca de reformes, Brussel·les va dur l’Estat al TUE en juny de 2013, que va declarar que la legislació espanyola era contrària a les normes europees.

Comparteix

Icona de pantalla completa