Diari La Veu del País Valencià
Caixa Ontinyent guanya 1,9 milions fins a abril, un 16% mésr

Caixa Ontinyent va obtindre un benefici net d’1,9 milions de gener a abril, un 16,37% més que en el mateix període de l’any passat. Ho va anunciar aquest dimarts el president de l’entitat, Antonio Carbonell, durant l’assemblea general ordinària de la que és una de les dues úniques caixes d’estalvis de l’Estat, amb la mallorquina Caixa Pollença.

A l’assemblea van assistir 45 dels 54 membres que la conformen, és a dir, el 83% dels consellers generals, i es van aprovar els comptes del 2016, que mostren un benefici net de 5,7 milions d’euros, un 24,21% més que l’exercici anterior. El benefici abans de sanejaments i dotacions va ser de 19,4 milions d’euros, que queda en 7,4 milions d’euros després de les provisions. L’entitat va pagar l’any passat 1,7 milions en impostos.

La distribució dels beneficis eleva el nivell de capitalització de l’entitat, en haver-se destinat 4,5 milions a reserves, i potencia les accions de l’obra social, a la qual es destinen 1,2 milions d’euros. A més, el capital CET1 se situa en el 14,39% i el capital total, en el 14,44%, mentre que la morositat s’ha reduït fins al 10,64%, segons ha informat l’entitat. La cobertura s’ha elevat fins al 76,61%.

1,7 milions destinats a obra social enguany

Carbonell va destacar la posada en funcionament del nou edifici social de Caixa Ontinyent, que acull els servicis centrals, i la continuïtat del pla d’expansió de la caixa, amb l’obertura d’una nova oficina a Ibi. Caixa Ontinyent ha informat que els resultats del 2016 i la marxa de l’exercici 2017 permetran impulsar l’obra social, que enguany incrementa el seu pressupost fins a 1,7 milions d’euros i incorpora noves actuacions.

Entre les accions d’obra social previstes per a enguany, hi ha la potenciació del Campus d’Ontinyent, a través de la Fundació Universitària Vall d’Albaida, i la constitució de la Fundació Caixa Ontinyent per a la gestió d’activitats d’inserció social i laboral, que inclou la possibilitat de recuperar el Mont de Pietat que l’entitat ja va disposar entre 1884 i 1964.

L’entitat també estudia habilitar un edifici al carrer Major d’Ontinyent, propietat seua, per a destinar-lo a la seu de la Fundació i a activitats d’altres col·lectius locals. A més, finançarà l’ampliació de l’escola infantil d’Aielo de Malferit, en col·laboració amb l’ajuntament del municipi, que va ser implantada per Caixa Ontinyent en 1986 i destinarà recursos al Centre d’Atenció a Víctimes del Delicte de Xàtiva, en col·laboració amb l’ajuntament de la localitat.

Per últim, Caixa Ontinyent preveu finançar el Centre de Dia de Salut Mental d’Ontinyent amb l’estudi d’una col·laboració que permeta la seua implantació entre Caixa Ontinyent, Generalitat Valenciana, Ajuntament d’Ontinyent i Fundació Adiem i el Centre d’Alzheimer d’Albaida, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Albaida.

Renovació tecnològica

Caixa Ontinyent està afrontant actualment el seu projecte de renovació tecnològica, que estarà totalment implantat en octubre i que comporta canvis i millores en equips, comunicacions, aplicacions i programes. L’objectiu és ampliar els canals de relació mantenint la xarxa d’oficines i potenciant, al mateix temps, el tracte directe amb la clientela. A més, abordarà com a eix d’actuació l’increment de productes i serveis per a famílies i pimes, especialment quant a l’accessibilitat a l’oferta del crèdit, segons ha informat la Caixa.

Comparteix

Icona de pantalla completa