El Mareny i Les Palmeres ja estan connectats per carril bici després de 20 anys de reivindicació

/ Sueca
29 juny 2017 01:00h
L'inici de la temporada estiuenca ha sigut la data triada per l'ajuntament del Mareny de Barraquetes per a inaugurar formalment el nou carril ciclopeatonal que la Diputació de València ha construït per a connectar el nucli urbà amb la zona de les Palmeres, a fi de millorar la seguretat en la circulació de vianants i ciclistes entre tots dos punts. Una inauguració que l'alcalde Jordi Sanjaime ha fet coincidir amb l'obertura de la Fira Gastronòmica, i a la qual ha assistit el diputat de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, encarregat de descobrir el monòlit amb què els veïns i veïnes del Mareny volen recordar la definitiva engegada d'una actuació que dóna resposta a una reivindicació del municipi des de fa 20 anys.
Tal com el mateix Jordi Sanjaime ha recordat, l'estretor del voral en la carretera, en alguns punts pràcticament inexistent, suposava un problema molt gran per a la seguretat en la circulació de persones i ciclistes. “Problema –ha assegurat– que s'agreujava sobretot en l'època estival, motivat per la gran afluència de gent que tenim a la zona, on poden haver-hi fins a 4.000 persones, i una urbanització que concentra una quantitat similar de gent”, ha afegit.
El diputat Pablo Seguí en la inauguració del carril per a vianants i ciclistes entre el Mareny de Barraquetes i les Palmeres.

Amb una inversió de 185.813 euros, les obres han permés crear una plataforma annexa a la CV-502, d'entre 1,80 i 2,50 metres d'amplària segons el tram, que connectarà el nucli urbà del Mareny de Barraquetes amb el càmping de les Palmeres. Aquest carril ciclopeatonal està delimitat per una vorada contínua per a dotar de major protecció els vianants i ciclistes de manera que puguen realitzar aquest desplaçament en condicions de seguretat. Un aspecte, el de la seguretat viària, que Seguí ha assegurat que és el principal objectiu de totes les actuacions que s'impulsen des del seu departament i que, tal com ha destacat, “han d'atendre tant els vehicles motoritzats i els altres usuaris de la carretera, com els vianants o ciclistes, que cada vegada són més habituals en les nostres carreteres”.

Respecte al nou carril ciclopeatonal del Mareny, Seguí ha recordat que el compromís de l'àrea de Carreteres era “i així ha sigut” -ha assenyalat– que estiguera en ús “abans que s'iniciara de nou la temporada de vacances, que és quan es produeix el major trànsit de persones i de vehicles en eixe tram i, per tant, quan més necessari és que la circulació es realitze en condicions de seguretat”.
Amb la seua realització, tant els veïns del Mareny com els estiuejants que escullen aquesta zona per al seu descans estival, veuen atesa una antiga reivindicació que “per fi és una realitat i podrem constatar els beneficis que tindrà tant per a la gent que està estiuejant ací com per als comerciants del poble”, ha declarat Jordi Sanjaime.
next