Diari La Veu del País Valencià
L'hotel finançat per Juan Roig acollirà el primer congrés mundial d'hotels paisatger

La seu de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) ha acollit, aquest dimarts, la presentació del primer congrés mundial d’hotels paisatge, que tindrà seu a Benimantell (la Marina Baixa). L’esdeveniment se celebrarà el 26 d’octubre a l’establiment de la cadena Vivood Landscape Hotels, participada majoritàriament per Angels Capital, la societat d’inversió en projectes emprenedors de Juan Roig.

La directora general de Turisme, Raquel Huete, ha indicat que l’Agència Valenciana de Turisme aposta per “la col·laboració publicoprivada, per la innovació sostenible i per la protecció del paisatge”. A l’acte ha participat també Daniel Mayo, fundador i CEO de Vivood Landscape Hotels, l’hotel a la Vall de Gallinera que va assolir els 1,3 milions d’euros de facturació el 2016, només un any i mig després d’obrir les portes.

A la presentació ha participat la directora general de Turisme, Raquel Huete, que ha destacat que l’AVT aposta per la “innovació sostenible”. / OMT.

En l’esdeveniment, emmarcat en l’any del turisme sostenible que promou l’OMT, participaran els 12 millors hotels paisatge del món, amb la intenció de crear companyonia entre els establiments que combreguen amb aquesta filosofia, basada en el zero impacte en l’entorn i la idea de desconnectar enmig de la natura. En el cas de l’hotel de Benimantell, en la construcció es van evitar les cimentacions de formigó agressives i es va fer servir arquitectura prefabricada per a evitar agredir el medi ambient.

Vivood: impulsat per Lanzadera i finançat per Angels

Daniel Mayo va presentar-se el 2014 a la primera edició de Lanzadera, el programa d’acceleració d’empreses impulsat per Roig, amb la idea de fabricar cases de fusta plegables per a càmpings i masies. Cinc mesos després d’accedir a Lanzadera, l’emprenedor va canviar el model de negoci i va fundar Vivood Landscape Hotels, el primer hotel paisatge de l’Estat, que va obrir les portes en juny del 2015 amb 25 habitacions.

La companyia de Mayo va rebre, en juliol del 2014, 1,16 milions d’euros d’Angels Capital, la inversió més voluminosa del fons d’inversió, propietari de facto de l’empresa, amb un 63,29% del capital. Amb el suport d’Angels, Vivood Landscape Hotels ha passat de facturar al voltant de 500.000 euros el 2015 a assolir una xifra de negoci d’1,31 milions d’euros el 2016 i a donar faena a 22 persones.

Comparteix

Icona de pantalla completa