Diari La Veu del País Valencià
El Medusa exportarà a Mèxic el concepte d'art faller que defineix els escenaris del festivalr

El festival de música dance, Medusa Sunbeach Festival, que se celebra en el mes d’agost a Cullera (Ribera Baixa), donarà el salt a l’escena internacional amb una edició a la ciutat mexicana de Puebla l’any 2018 en la qual “difondrà l’art faller”. Cal apuntar que el festival pren la concepció artística de les Falles com a inspiració per a elaborar l’ornamentació dels seus escenaris.

En un comunicat, l’organització ha explicat que la ciutat de Puebla ha sigut el lloc triat per a acollir la primera aventura internacional del festival que “mantindrà el mateix format que existeix a Espanya”, han detallat, i han puntualitzat que, pròximament, donaran a conèixer el recinte i les dates concretes.

Aquest certamen temàtic creat a Cullera el 2014 respon a un nou concepte de festival electrònic que combina “els millors artistes del món amb una posada en escena totalment tematitzada que embarca els amants de la música dance en un increïble viatge de fantasia durant diversos dies”, han destacat.

La celebració de Medusa a Mèxic serà possible gràcies a l’acord aconseguit entre els fundadors del festival i l’experimentat grup promotor Dammove, responsable de diverses cites musicals a gran escala en la nació asteca. Aquesta primera edició internacional promet grans sorpreses, amb un cartell que aglutinarà els millors DJs del planeta en diferents gèneres, com el Big Room, Hardstyle, Techno i House.

“Estem encantats de col·laborar amb els professionals de l’equip de Dammove per a crear un espectacle visual com mai s’ha vist en aquest país. Ja estem barrejant els primers esbossos i plans de producció i només podem avançar que va a ser gegantesc”, ha explicat el portaveu de Medusa, Andreu Piqueras.

A més, els organitzadors de Medusa han confirmat que treballen per a exportar el festival a més països, a més de l’acord d’implantació ja aconseguit a Mèxic.

El 2016, Medusa va atraure a València 150.000 joves de tot l’Estat i de diversos països d’Europa, atrets per la temàtica The adventure of Atlantis, un conte màgic sobre la ciutat perduda de l’Atlàntida i la deessa Medusa.

El 2017, el concepte és Jungle Carnival, i convidarà els assistents a descobrir una agresta selva dominada per animals salvatges. L’escenari principal tindrà 100 metres d’ample per 30 d’alt i cascades d’aigua, fumejants volcans i gegantesques figures de goril·les, tigres i serps enmig d’un desplegament tècnic sense precedents de làsers, il·luminació i pirotècnia.

Comparteix

Icona de pantalla completa