Diari La Veu del País Valencià
Els diputats que van abandonar Ciutadans demanen un despatx i que se’ls deixe presentar preguntes i PNL

Els quatre diputats que divendres passat van comunicar la baixa del grup parlamentari Ciutadans (Cs) de les Corts Valencianes –Alexis Marí, David de Miguel, Alberto García i Domingo Rojo– han presentat un escrit on demanen a la Mesa que se’ls facilite l’exercici dels seus drets com a parlamentaris, com ara formular preguntes o proposicions no de llei, i un espai físic compartit per a fer el seu treball.

Per la seua banda, Cs, que ha presentat també un escrit després de la renúncia d’aquests quatre parlamentaris, ha demanat que formen part del grup de diputats no adscrits i recorda que no poden, segons el reglament, constituir grup propi o anar al grup mixt.

La Mesa ha rebut aquest dilluns tots dos escrits i la Junta de Síndics de la setmana vinent abordarà el seu contingut per a pronunciar-se sobre el tractament que cal donar als quatre exrepresentants de Ciutadans i decidir qüestions com la ubicació a l’hemicicle i a les dependències de les Corts.

La portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha defensat que els quatre parlamentaris són “diputats no adscrits” i ha manifestat que “no cap possibilitat que formen grup” propi. “El reglament és clar sobre aquest tema i és necessari que es complisca”, ha dit abans de concloure que “no hi ha lloc per a una segona lectura” del reglament de la cambra.

Mari Carmen Sánchez, per la seua banda, ha assegurat que no es produirà la baixa de cap altre diputat de Cs a les Corts. “No hi ha dubte, no hi haurà cap baixa més. Estem tots orgullosos de treballar pel projecte” d’aquesta formació, ha exposat.

Comparteix

Icona de pantalla completa