Diari La Veu del País Valencià
El Consell impulsarà enguany Parc Sagunt IIr

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat aquest dilluns que el Consell impulsarà enguany Parc Sagunt II. El cap del Consell ha apuntat que aquest any s’iniciarà la tramitació per a desenvolupar la segona fase de l’espai, revitalitzat des de l’arribada de Mercadona, que situarà al recinte el seu centre logístic més important després d’haver desemborsat 41 milions d’euros.

Puig ha fet aquest anunci després de presentar l’avantprojecte de Llei d’Àrees Industrials, al costat del conseller d’Economia, Rafa Climent. La norma és pionera a l’Estat i aspira a convertir el País Valencià en “la primera comunitat autònoma en matèria de regulació i millora dels parcs i polígons industrials”, segons ha indicat.

El president ha destacat el gran volum de sòl industrial existent a l’autonomia, que ofereix “moltes possibilitats”, tal com demostra al seu parer el desbloqueig de Parc Sagunt, i ha emmarcat l’aposta del Consell per la indústria en la voluntat de passar “de l’economia de l’especulació a la de la innovació”. En aquest sentit, ha destacat que en els últims dos anys ha augmentat el PIB industrial i ja se situa en el 20%.

Classificació d’àrees industrials

La norma, que s’aprovarà aquest divendres en el ple del Consell, és un text “molt treballat” amb entitats del sector, com ara la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, les cambres de comerç o la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Segons Climent, busca “cobrir una llacuna legal existent” mitjançant la regeneració de les zones industrials.

En concret, la llei establirà la figura jurídica de les entitats de gestió de les àrees industrials, constituïdes per empreses i ajuntaments, que treballaran en la dotació de serveis dels polígons. A més, classificarà les àrees industrials en bàsiques, consolidades i avançades en funció de les dotacions disponibles.

A més, la norma crearà la marca de municipi industrial estratègic i facilitarà la ubicació d’empreses de base tecnològica a les àrees industrials, amb l’objectiu de concebre “parcs industrials moderns i innovadors”, segona ha afirmat el president de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa