Diari La Veu del País Valencià
La justícia condemna el PP a pagar 568.000 euros a Fira València per la cessió de l'espai per al seu congrés de 2008r

El Jutjat de Primera Instància número 1 de Madrid ha condemnat el Partit Popular a abonar 568.511 euros a Fira València per la cessió del recinte, el juny de 2008, per a la celebració del Congrés Nacional de la formació política en el qual Mariano Rajoy va ser designat candidat a la presidència del govern espanyol.

La jutgessa Elena O’Connor estima íntegrament la demanda de Fira València i conclou que queda acreditat que va existir un contracte verbal entre les parts, sense que siga necessari el contracte escrit, malgrat la postura del Partit Popular, que va defensar que l’abonament de l’espai i els subministraments necessaris per a dur a terme l’esdeveniment quedaven saldats amb la publicitat que obtenia Fira de València en celebrar a les seues instal·lacions la convenció, així. També va al·legar que no es va signar cap contracte i que per tant no podia fer front a aquesta despesa. Un argument que la jutge ha desestimat en la seua sentència.

El judici es va celebrar el mes de març, després que l’any passat fracasara l’acte de conciliació previst en la llei per a aconseguir un acord de conformitat entre les parts. En la seua demanda, presentada en 2015, Fira València afirma que el PP “va incomplir el contracte pel qual s’obligava al pagament dels serveis prestats” per a la celebració del seu conclave.

“Que paguen com totes les empreses”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha pronunciat aquest dilluns sobre aquest assumpte, moments després de fer-se pública la sentència. En una primera valoració, el cap del Consell ha assenyalat que amb el pronunciament del jutjat “es fa justícia en una situació que era intolerable per part del PP, que era la d’intentar no pagar el que paguen totes les empreses i els ciutadans”. Puig s’ha mostrat “molt satisfet” que per fi la formació conservadora “ha de pagar”. “El que ha sigut una vergonya, i haurien d’assumir la responsabilitat política, és que hagen estat tant de temps sense pagar” el seu congrés, ha lamentat el president.

Comparteix

Icona de pantalla completa