Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans demana la destitució de Rafa Xambó del Consell Rector de la CVMCr

El portaveu de Ciutadans en la comissió de les Corts Valencianes sobre els nous mitjans de comunicació públics ha demanat la dimissió del membre del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Rafa Xambó, pels “insults” a partits polítics, càrrecs públics, mitjans de comunicació i periodistes expressats pel també professor de la Universitat de València.

Subiela ha recordat que Xambó té “l’encàrrec d’elaborar el llibre d’estil” dels nous mitjans i s’ha preguntat si, atesos els antecedents, els pares hauran de “prohibir als fills que vegen la televisió pública”. El diputat de Ciutadans ha demanat “l’obertura d’expedient i la destitució” de Xambó.

La petició s’ha produït durant la compareixença del president del Consell Rector de la CVMC, Enrique Soriano, qui s’ha desmarcat de les paraules de Xambó. “No compartisc les afirmacions del membre del Consell Rector. Crec que entren dins de l’àmbit de la llibertat d’expressió i haurien de dirigir-se directament a eixa persona. Una altra cosa és que les Corts prenguen alguna decisió. Ho he sabut pel que va publicar el setmanari El Temps, però el Consell Rector no n’ha tingut coneixement”.

Comparteix

Icona de pantalla completa