Diari La Veu del País Valencià
Les ciutats valencianes esdevenen destinació LGTBI-'friendly'r

Una carrossa de l’Agència Valenciana de Turisme (AVT) desfilarà aquest dissabte a la manifestació de l’Orgull LGTB de València. L’acció no és trivial. L’organisme que gestiona les polítiques turístiques valencianes té, entre les seues directrius aquesta legislatura, la promoció del País Valencià com una destinació “hospitalària, universal, diversa i per a tothom”. No debades, l’Agència compta amb un tècnic que prepara projectes específics per a aquest segment de la població.

Per a promocionar el turisme LGTBI, el 2016, el País Valencià va comptar, per primera vegada, amb un espai propi a l’espai destinat a l’oferta LGTBI de la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur). A més a més, enguany, l’AVT ha muntat un estand específic al Pink Corner de la Fira ITB de Berlín. També està previst que les destinacions turístiques valencianes tinguen un espai propi al Christopher Street Day d’Hamburg

L’AVT també estarà present amb una carrossa en la desfilada del World Pride, la celebració de l’Orgull més multitudinària de l’any a nivell mundial, que se celebrarà la setmana que ve a Madrid; i també instal·larà un espai promocional al World Pride Park. Més a llarg termini, l’AVT està treballant en una estratègia de promoció a llarg termini del País Valencià com a destinació de turistes LGTBI, segons avancen a Diari La Veu fonts de l’organisme. Es tractarà d’aprofitar “les sinergies que genere Espanya com a pol d’atracció, amb motiu de la celebració del World Pride a la capital espanyola.

La Generalitat ha llançat campanyes publicitàries adreçades al turisme LGTBI, dins la campanya Mediterrani en Viu.

Plànols amb l’oferta LGTBI d’Alacant, València i Benidorm

A hores d’ara, està en curs la campanya Mediterrani en Viu, que inclou material específic enfocat al segment de mercat LGTBI, com ara fullets, imatges, falques de ràdio i vídeos. A més, s’han realitzat fotografies turístiques promocionals del segment LGTBI “consumint productes turístics de la Comunitat Valenciana (sol i platja, shopping, gastronomia, cultura, oci…) per a promocionar-les a les xarxes i a les fires”, indiquen des de l’Agència.

D’altra banda, enguany s’ha editat un plànol amb l’oferta LGTBI de la ciutat d’Alacant, que s’ha distribuït aquesta setmana a la capital de l’Alacantí, coincidint amb les Fogueres de Sant Joan. Aquest plànol se suma als de València i Benidorm, llançats el 2016 i reeditats aquest any. Completen els continguts promocionals fam-trips (viatges per a agents de viatges) i press-trips (viatges per a periodistes) adreçats a promocionar les principals destinacions turístiques gayfriendly: les ciutats de Benidorm, Alacant i València.

Tasca de promoció premiada amb el guardó Diversa Turismo 2017

La tasca de l’AVT ha rebut el premi Diversa Turismo 2017, concedit per la Fundación Diversa Global per la contribució i el suport a la realitat LGTBI mitjançant les campanyes d’imatge i el foment d’un turisme divers i igualitari. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, va recollir el premi el 10 de juny en un sopar solidari, considerat l’esdeveniment social i empresarial més important del World Pride.

“Des de l’inici d’aquesta nova etapa de la Generalitat hem apostat per la Comunitat Valenciana com a destinació tolerant, acollidora i on no sobra ningú, sinó que tots els segments de la demanda són benvinguts”, va proclamar Colomer en rebre el guardó.

Comparteix

Icona de pantalla completa