Diari La Veu del País Valencià
Empreses i ajuntaments podran demanar ajudes de l'Ivace per a implantar instal·lacions d'autoconsum elèctricr

La Conselleria d’Economia, a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), obrirà el proper 10 de juliol el termini per a sol·licitar ajudes per a implantar instal·lacions d’autoconsum, adreçades a empreses i entitats, com ara ajuntaments, mancomunitats i associacions.

L’objectiu de la nova línia d’ajudes és facilitar la incorporació d’aquest tipus de tecnologia en les empreses i municipis del nostre territori i s’emmarca dins del Pla d’Impuls a l’Autoconsum. El pla, segons el conseller d’Economia, Rafa Climent, és conseqüència de l’aposta del Consell per “l’autoconsum” com a peça “fonamental” del desenvolupament del territori.

L’Ivace concedirà préstecs bonificats a interés zero, a retornar en fins a 10 anys en quotes semestrals, per a projectes que incorporen sistemes d’autoconsum elèctric. L’import màxim del préstec serà de 300.000 euros i el termini de presentació de sol·licituds serà del 10 de juliol fins al 15 de setembre. El pressupost inicial del programa és de 2,4 milions d’euros.

Climent: “L’autoconsum és possible”

Els beneficiaris disposaran de temps fins a l’1 de juny de 2018 per a executar i inscriure les instal·lacions en un registre. En aquest sentit, l’Ivace no només finançarà les instal·lacions, sinó que també cobrirà totes les despeses de redacció del projecte, seguretat i salut i els costos de tramitació administrativa i inscripció de les instal·lacions. L’organisme només finançarà les instal·lacions els equips principals de les quals estiguen fabricats a la Unió Europea.

“Amb el Pla d’Impuls a l’Autoconsum volem enviar un senyal clar a tota la societat valenciana: l’autoconsum és possible i aquest Consell aposta fermament pel seu impuls en tots els àmbits”, ha destacat Climent, segons ha informat la conselleria en un comunicat. Segons el conseller, el mecanisme triat és “el més adequat per a l’impuls d’aquestes instal·lacions”, atés que el finançament bonificat facilita “afrontar les inversions i anar cobrint progressivament les amortitzacions del crèdit amb els estalvis econòmics que la mateixa instal·lació genera”.

Economia ha informat que el pla serveix per a finançar instal·lacions d’autoconsum basades en qualsevol font d’energia renovable, com ara la fotovoltaica, l’eòlica o la biomassa i el biogas, i que també hi tenen cabuda les instal·lacions sense emmagatzematge i les que compten amb sistemes d’emmagatzematge energètic (bateries).

Deduccions per a particulars

A més d’aquesta línia, el Pla d’Impuls a l’Autoconsum estableix deduccions fiscals del 20% en el tram autonòmic per als particulars. Aquestes ajudes estan en vigor des de l’1 de gener de 2017 i podran deduir-se en la campanya de la renda del 2018. La base màxima de deducció és de 8.000 euros i no s’estableixen límits màxims en les bases de tributació a l’hora de determinar l’import de la deducció.

Comparteix

Icona de pantalla completa