Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans considera "trànsfugues" a Marí, Rojo, García i De Miguel i els demana que lliuren l'acta de diputats r

La portaveu de Ciutadans (Cs) en les Corts Valencianes, Mari Carmen Sánchez, i el portaveu de la formació al País Valencià, Fernando Giner, han exigit aquest divendres a l’exportaveu del grup parlamentari, Alexis Marí, i als diputats David de Miguel, Domingo Rojo i Alberto García –que han anunciat la seua eixida de la formació i el seu pas al grup de no adscrits– que lliuren l’acta de diputats, tal com es van comprometre en la carta ètica que van signar quan van entrar a formar part de la formació taronja.

Sánchez, que ha comparegut en roda de premsa al costat de la resta de diputats autonòmics, ha qualificat els parlamentaris sortints del grup de “trànsfugues” i ha assegurat que “ací no hi ha víctimes ni màrtirs, som treballadors al servei de la ciutadania”.

La síndica del grup, que ha criticat la “duresa” i la “cruesa” dels quatre diputats durant la seua roda de premsa –en la qual han denunciat un sistema de control per part de la direcció cap a les persones crítiques similar al de la “Gestapo”– ha lamentat “la marxa dels companys”.

“Sempre he volgut comptar amb els 13 diputats perquè va ser el que els ciutadans van decidir en les eleccions, però són decisions personals i les respecte”, ha apuntat Sánchez, qui ha afegit que aquests parlamentaris “tenien dues opcions: sumar o restar, multiplicar o dividir”. “Ací estem els que pensem que és molt més rendible sumar que estar rebotat”, ha afirmat Sánchez.

Sánchez, qui s’ha mostrat trista per les “faltes de respecte” de Marí i la resta d’exdiputats de Cs, ha demanat als seus excompanys de grup que retornen l’acta de diputats: “Si són diputats autonòmics és perquè els valencians van decidir votar a les sigles de Cs”, ha subratllat la parlamentària, que s’ha referit als casos d’altres càrrecs, com el qual fóra diputat en el Congrés Domingo Lorenzo, que van abandonar la formació i van lliurar la seua acta.

Sobre aquest tema, Fernando Giner, ha considerat que “per coherència” haurien de lliurar-la, ja que segons ha relatat, el propi Marí era partidari d’aquesta qüestió. Sobre les acusacions d’enregistraments en el si del grup parlamentari realitzades pels quatre diputats sortints, Fernando Giner els ha demanat saber “qui, quan, com i on”, mentre que la portaveu en la cambra autonòmica ha assegurat estar “molt tranquil·la”, ja que no té “la menor sospita de res”.

“Em fie plenament en tots els afiliats, diputats i regidors. No tinc motiu per a sospitar d’ells. No tinc constància d’enregistraments ni de captures de pantalla”, ha incidit Sánchez.

Giner s’ha referit també a les crítiques que Marí ha realitzat sobre la seua gestió en l’Ajuntament de València, i ha manifestat que ell, com a edil, ha d’estar en les tradicions importants, com l’ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats, així com denunciar l’existència de sots en els carrers de la ciutat. “Un regidor ha d’estar en el carrer, On volen que estiga?, en passadissos i moquetes?. La política municipal és proximitat. Estem fent el que toca”, ha defensat.

Comparteix

Icona de pantalla completa