Diari La Veu del País Valencià
Morella, el Matarranya i la Terra Alta, ‘Tres territoris, una mateixa terra’
RedactaVeu / Morella

El projecte ‘Tres territoris, una mateixa terra’, en què participen Morella, el Matarranya i la Terra Alta amb una clara intenció de dinamització conjunta, continua avançant i preparant noves iniciatives. S’ha celebrat una nova trobada entre representants empresarials, municipals i turístics de les tres zones i s’han plantejat noves accions promocionals.

La regidora de turisme, Maria Rallo, explica que “Morella, Matarranya i la Terra Alta són tres terres molt pròximes, similars i alhora complementàries, que destaquen per un gran patrimoni cultural, monumental i paisatgístic, amb alguns dels municipis acreditats com dels més bonics d’Espanya”. La regidora també explica que “la trobada ha servit per posar damunt de la taula iniciatives molt interessants que destaquen per la innovació, la col·laboració i la suma d’esforços entre territoris, per aconseguir així una major repercussió econòmica a les nostres localitats”. Algunes activitats ja estan en marxa, com un concurs i festival literari sobre el món rural (CREC) i altres, es concretaran en els pròxims dies i es presentaran públicament. A més, s’està treballant en una imatge corporativa del projecte i en continuar la línia de les primeres accions, a través de les quals s’ha aconseguit una important repercussió amb una mínima inversió.

‘Tres territoris, una mateixa terra’ és l’eslògan amb el qual Morella, el Matarranya (Terol) i Terra Alta (Tarragona) treballen conjuntament per realitzar accions promocionals que repercutisquen de manera positiva en les tres zones. Entre les accions ja dutes a terme cal destacar el viatge de premsa o ‘press trip’, mitjançant el qual periodistes de diferents mitjans prestigiosos d’àmbit nacional, es van desplaçar el passat mes d’octubre a les tres zones.

Aquesta iniciativa ja ha tingut una repercussió important, de manera que el projecte va tenir un impacte immediat a través de les xarxes socials i blocs d’experts turístics i s’està obrint a publicacions especialitzades de difusió autonòmica i nacional, com ara el suplement de viatges del diari El Mundo. A més, s’han realitzat viatges d’empresaris a les diferents terres o s’explicarà el projecte en un programa de la Televisió de Catalunya.

Les zones del Matarranya, Morella i Terra Alta disposen d’un patrimoni natural impressionant, que ofereixen al turista l’oportunitat de realitzar una estada relaxant i/o de conèixer una rica cultura i història. Per això, tenen grans possibilitats de complementarietat, donada la proximitat dels tres territoris. Per això, Rallo conclou que “aquest projecte ofereix al visitant més possibilitats i més complementarietat en la sev¡ua estada als Ports, ja que una persona que ve a visitar-nos vol viure una gran experiència i gaudir de la natura, el patrimoni o la gastronomia i no entén de fronteres”.

Comparteix

Icona de pantalla completa