Diari La Veu del País Valencià
Activada l'alerta taronja per altes temperatures en huit comarques r

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani CEAM, ha activat per a aquest divendres el nivell alt o taronja –temperatures que podrien superar els 39ºC– en zones de les comarques de la Vall de Cofrents, la Costera, la Ribera Alta, la Canal de Navarrés, la Vall d’Albaida, el Comptat, la Safor i la Marina Alta. Per a demà, dissabte, la previsió és que es mantinguen les mateixes temperatures i l’alerta en algunes zones d’aquestes comarques.

L’alerta s’activa en les zones climatològiques 14,16,17,18 i 20 i els municipis que formen part d’aquestes aparéixen indicats en aquest enllaç. Davant aquest augment de temperatures, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a prevenir els efectes de la calor en la salut dels col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

Sanitat posa a la disposició de la ciutadania, en la seua pàgina web, tota la informació i consells d’actuació davant una possible onada de calor. A més, recorda el telèfon d’emergències (112) davant sospita de risc per a la salut.

Des de la Conselleria es recomana especial cura amb el sol entre les 12 hores i les 16 hores, així com l’ús freqüent de cremes protectores adequades. També es recomana que s’evite eixir al carrer durant les hores més caloroses del dia, així com utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret. En la llar s’aconsella que es tanquen les persianes i que les persones se situen en les zones més fresques de la casa. També s’insta la població a beure abundant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga set, evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents i decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.

Comparteix

Icona de pantalla completa