Diari La Veu del País Valencià
Tardor anuncia noves incorporacions en el grup per a llançar el tercer discr

Tres anys després del llançament d’Una ciutat invisible, Tardor torna a l’estudi de gravació. A la fi de l’estiu es desvetlarà el resultat en un LP d’onze cançons que il·lustraran el nou rumb de la banda tant a nivell sonor com narratiu. El disc portarà el títol: Patraix.

El nom fa referència al barri emblemàtic de la ciutat de València. És un lloc que, malgrat la seua ubicació cèntrica, conserva el ritme de vida pausat i agradable, on el temps avança a una altra velocitat, on la gent sembla tindre un vincle fort amb els seus carrers. Per al grup, Patraix significa tornar a casa i redescobrir la ciutat pròpia, trobar els significats més profunds en les coses més properes. És, per tant, un homenatge a València, saber que estàs on vols estar, construir una llar.

El nou treball confirma l’evolució que la banda va iniciar entre el primer i el segon disc. “Hem begut de referents més clàssics, sense complexos. Els ritmes ara són més reposats i les guitarres han cedit protagonisme als teclats i altres elements instrumentals. No obstant això, l’essència de les cançons continua sent la mateixa: les melodies són la base de tot”, aprofundeixen des del grup.

El disc serà també la representació d’un gir cap a la maduresa dels membres de Tardor, no només com a músics: “Sempre escrivim sobre allò que vivim i la nostra vida a dia de hui és molt diferent a com era quan vam compondre Una ciutat invisible. Les lletres són un reflex de tot això. Ara ja no ens fem tantes preguntes: tenim les nostres respostes. No són ni millors ni pitjors que les de cap altre, però són les nostres. L’assertivitat és un terme clau en el nou discurs del grup”.

Noves incorporacions

Per assolir el repte d’un disc tan especial, la banda s’ha envoltat d’un equip de professionals de luxe. La producció correrà a càrrec de Ricky Falkner, un dels productors més prestigiosos de l’Estat, que ha treballat amb grups com Love of lesbian, Lori Meyers, Miss Caffeina, Iván Ferreiro, Zahara o Modelo de Respuesta Polar, entre d’altres.

A més, els membres de Tardor també han pres una decisió trascendental dins de l’estructura de la banda. “Durant el procés de composició, ens vam adonar que l’evolució que estàvem experimentant a nivell musical requeria de més elements. Teníem clar que si incorporàvem un músic volíem que fóra algú que aportara el seu talent però que alhora estiguera integrat en la dinàmica de confiança i amistat del grup”, comenten des de la banda. Així, a la formació clàssica constituïda per Alexandre Martínez (veu i guitarra), Cesc Domènech (bateria), David García (guitarra) i Tono Hurtado (baix), es va incorporar un nou membre: Yeray Calvo. Es tracta del líder i compositor d’altre conjunt valencià, Novembre Elèctric, i, des d’ara, els seus teclats, les seues guitarres i els seus cors formen part de Tardor.

Segell propi

I, un pas més, definitiu des del punt de vista professional: Patraix serà el primer disc editat pel segell Primavera d’Hivern, la discogràfica creada pels membres del grup. Amb aquesta nova aventura discogràfica, Tardor assumirà la gestió del seu àlbum.

Aquest esdevé, per tant, el projecte més ambiciós de la banda. Per això, inicien una campanya de micromecenatge, on el públic podrà ser partícip de l’aventura a través de la plataforma Verkami. Els mecenes rebran recompenses tan especials com ara una còpia numerada de Patraix en vinil o una presentació exclusiva en concert acústic en un lloc cèntric i secret (per ara) de la ciutat de València.

Presentació al Palau de la Música

La formació ha estat cuinant a foc lent el disc al local d’assaig i el pròxim 10 de juliol entrarà als estudis Little Canyon de Burjassot. Així, començarà un procés que culminarà en el llançament de l’LP el 20 de setembre. La primera fita en directe de la nova vida de Tardor serà el 28 del mateix setembre, quan el disc es presentarà al Palau de la Música de València. I, després, amb Patraix a la motxilla, Tardor tornarà a la carretera.

Comparteix

Icona de pantalla completa