Diari La Veu del País Valencià
200 policies per a previndre delictes d'odi en la manifestació de l'Orgull LGTBI de Valènciar

La Delegació del govern espanyol destinarà més de 200 agents de Policia a la manifestació de l’Orgull LGTBI de València d’aquest dissabte 24 de juny. Els efectius “vetlaran perquè no es registren delictes d’odi”, segons ha traslladat el delegat del govern, Juan Carlos Moragues, a l’organització de l’Orgull LGTBI i al col·lectiu Lambda de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, segons ha informat la Delegació en un comunicat.

En la reunió d’aquest dijous, Moragues ha assegurat als representants –el coordinador de l’Orgull, Sergio Villalba, i la gerent de Lambda, Marina Valiente– que enguany està previst un augment del 50 per cent del dispositiu de seguretat per a la manifestació que recorrerà, dissabte, els carrers de València, amb més de 200 agents.

“Les forces i cossos de seguretat de l’Estat vetlaran perquè no es produïsca cap tipus d’incident i el dret a la manifestació i a la llibertat d’expressió es desenvolupe amb absoluta normalitat”, ha reivindicat el delegat, per a subratllar que “la lluita contra els delictes d’odi és una prioritat per al govern [espanyol]”.

Comparteix

Icona de pantalla completa