Diari La Veu del País Valencià
La patronal del metall ja se sosté sense subvencions públiquesr

La Federació Empresarial Metalúrgica Valenciana (Femeval) ha celebrat, aquest dijous, la seua assemblea general, en què el seu president, Vicente Lafuente, ha destacat que el 2016 l’organització va assolir “una autonomia financera del 100% sense dependència de subvencions externes”, segons ha indicat la patronal en un comunicat.

A la trobada, Lafuente ha indicat que el metall representa el 30% del PIB industrial, aglutina el 34% del comerç exterior i genera el 25% de l’ocupació industrial. “Però continua enfrontant-se a una recuperació econòmica encara no consolidada, a un escenari inestable. En l’àmbit nacional i autonòmic es continua trobant a faltar un pla industrial realista i adequat”, ha opinat.

Per això, Lafuente, que comanda una patronal que agrupa 35 associacions i 3.000 empreses valencianes, ha recordat que el 2016 Femeval va sol·licitar la “complicitat” del Consell per a impulsar propostes orientades al conjunt del teixit productiu. Una d’aquestes propostes, a parer del president de l’entitat, és “posar de moda el teixit empresarial, il·lusionar la joventut amb eixides professionals estables i de futur i garantir salaris dignes per a no caure en la precarietat laboral”.

Comparteix

Icona de pantalla completa