Diari La Veu del País Valencià
L'humor i el jazz marcaran la gala inaugural de Cinema Jover

Aquest divendres s’inaugura la 32a edició de Cinema Jove amb la gala al Teatre Principal de València on l’humor i el funk urbà seran els elements que conduiran la vetllada. Durant el transcurs de l’acte es lliurarà el premi Lluna de València al director argentí Pablo Trapero.

Els actors i còmics Alejandro Portaz i Javier González, de la companyia Guerrilla Impro, portaran la batuta durant una gala impregnada d’improvisació teatral, disciplina de què són especialistes tots dos. La gala, entre d’altres, tindrà un esperit en la línia de la nova etapa que enceta el festival de cinema, ha explicat Javier González.

La música de la primera gran fita de Cinema Jove la posarà el jazzista Joan Soler, qui actuarà en directe amb el seu quartet. La gala serà coordinada per María José Soler; Julia Valencia ha assumit la direcció d’art, i Luis Crespo, l’escenografia.

Premi al cinema poderós de Pablo Trapero

Les propostes del director argentí, espill de les relacions humanes en totes les seues contradiccions i esperances, han sigut reconegudes internacionalment amb premis destacats. Entre d’altres, el Lleó de Plata en la Mostra de Venècia 2015 i el Goya a la Pel·lícula Iberoamericana 2016 per El clan, i els premis Còndor de Plata a Òpera Prima per Mundo Grúa, el 2000, i a millor pel·lícula i director per Carancho, el 2011. En Cinema Jove se li retrà homenatge pel seu cinema poderós i apegat a la realitat.

“El cinema té un paper fonamental. És una eina de comunicació extraordinària des dels seus orígens. M’agrada donar aquest exemple: quan un estudia les primeres pel·lícules dels germans Lumière i veu el tren venint cap a la pantalla, el que un llig i recorda és que la gent eixia espantada, mobilitzada, sorpresa. La seua vida es veia commoguda pel que veia en eixa pantalla. El cinema té eixa possibilitat d’emocionar-nos, de commoure’ns, de fer-nos descobrir històries, móns. Crec que la realitat també és un punt de partida per a explicar aquestes històries i després retornar-les en forma de ficció en una pantalla”, ha compartit el cineasta.

Durant el festival es projectaran les seues pel·lícules: El bonaerense (2002), Leonera (2008), Carancho (2010), Elefante blanco (2012) i El clan (2015), amb l’al·licient de la projecció de Nacido y criado (2006), pel·lícula inèdita a l’estat.

La gala inaugural culminarà amb la projecció de la pel·lícula d’animació Animal Crackers, un film de Hollywoood amb segell valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa