Diari La Veu del País Valencià
El CETA distancia encara més Puig i Sánchezr

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, s’ha mostrat aquest dijous a favor de l’acord de lliure comerç amb Canadà, el CETA, perquè “tot el que siga que s’abaixen aranzels és positiu”. La postura de Puig és la que mantenia el PSOE sobre el tractat comercial fins aquest dimecres, quan el partit ha retirat el suport al CETA i ha anunciat que s’abstindrà quan es vote al Congrés l’adhesió de la UE al tractat.

Preguntat pel canvi de postura del seu partit, el cap del Consell ha indicat que no sap “quina serà la resolució final” del partit ni “què ha dut a prendre aquesta decisió”, atés que, “en principi, al Parlament Europeu s’havia donat suport i ací també”. A parer de Puig, el País Valencià “sempre ha mirat cap a fora”. De fet, és la segona autonomia que més exporta.

“Per a nosaltres, tot el que siga que s’abaixen aranzels és positiu; ara bé, si hi ha alguns mecanismes per a millorar en l’àmbit social, hi estic d’acord”, ha assenyalat el president, que ha destacat que “aquestes coses cal veure-les de la manera més rigurosa possible, com més seriosa millor i si hi ha efectes de caràcter social o algun problema en l’àmbit fitosanitari, que s’avalue”.

El líder dels socialistes valencians ha insistit que “una cosa és el TTIP i una altra cosa és el CETA; una cosa són els EUA i una altra Canadà”, amb qui el País Valencià té “molts interessos” d’exportació, sobretot de calcer i ceràmica. En aquest sentit, Puig ha defensat la seua postura no proteccionista. “No tinc res a veure amb eixa mirada, (el president dels EUA) Donald Trump està fent molt de mal amb eixa mirada proteccionista i crec que cal buscar fórmules de convivència en la internacionalització que siguen justes i no afecten els treballadors”.

Rafa García: “Puig qüestiona la decisió del PSOE”

El precandidat a la Secretaria General del PSPV-PSOE i alcalde de Burjassot , Rafa García, ha lamentat en un comunicat que “una vegada més es qüestione per part de l’encara secretari general del PSPV-PSOE la decisió adoptada pels màxims òrgans del PSOE en relació al CETA, una decisió avalada pel conjunt de la militància socialista”.

García ha instat el seu competidor al lideratge dels socialistes valencians a “aclarir si està a favor del lliure comerç o de les reivindicacions sindicals”.

En aquest sentit, ha ressaltat “la contradicció” que existeix entre “voler presentar un projecte de partit d’esquerres per a la Comunitat mentre es defensa l’alliberament del mercat fins i tot posicionant-se en contra de la postura defensada per organitzacions sindicals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa