Diari La Veu del País Valencià
CCOO-PV denuncia la situació de la violència de genere
RedactaVeu / València

La secretaria sindical Càndida Barroso, qui va assistir a la concentració de condemna de l’últim assassinat per violència de gènere ocorreguda a Santa Pola, ha denunciat la desaparició de recursos per a les dones víctimes de la violència de gènere, per la qual cosa ha instat a la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, a combatre aquesta xacra com cal, és a dir, “amb la dotació d’instruments necessaris, polítiques reals i efectives i el pressupost” que cal.

CCOO-PV constata com s’han eliminat oficines d’ajuda a la Víctima del Delicte, o com, a través de l’esborrany de la Llei de racionalització de l’Administració local, molts municipis valencians han eliminat en els pressupostos de 2014 les unitats d’igualtat o fins i tot els serveis socials municipals.

Barroso assenyala que l’ocupació cada vegada és més precaria o inexistent i recorda que un dels majors elements que afavoreix l’autonomia de les dones és un treball digne, remunerat adequadament i de qualitat: “El que està ocorrent és tot el contrari, fruit de la reforma laboral”.

Segons la portaveu sindical, “cada vegada hi ha més dones en desocupació, més dones en risc d’exclusió social, més dones amb treballs molt precaris, i són legió les qui solament se li ofereix contractes de 3 hores i 90 euros”, que afegeix que en el cas que la dona es trobara en el cercle de la violència, “no tindria la suficient autonomia per a trencar amb ella”.

D’altra banda, Càndida Barroso ha criticat l’actitud que està mantenint el Consell amb les organitzacions de dones de la seu del carrer Martínez Cubells de València: “Són organitzacions que sí atenen a dones víctimes de violència de gènere i amb grans bretxes socials. Per tant, el que la Generalitat no mantinga l’ajuda per a aquesta labor no és coherent amb la seua manifestació que ‘Ni una més’”.

Concentració hui a València

CCOO-PV recorda que per a hui dimecres, dia 5, està convocada l’habitual concentració de condemna i de protesta contra els assassinats masclistes, que es realitza el primer dimecres de cada mes. L’acte està convocat per la Plataforma Feminista de València, en la Plaça de l’Ajuntament de la ciutat de València, a les 20:00 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa