Diari La Veu del País Valencià
PSPV, Podem i Compromís porten a la fiscalia tres possibles ‘zombis’ més de Ciegsar

Els grups de PSPV, Compromís i Podem a les Corts Valencianes traslladaran a la Fiscalia l’existència de tres presumptes treballadors ‘zombis’ més en l’empresa pública Ciegsa, encarregada de la construcció de centres escolars, entre els quals es troba l’exregidor d’Educació a l’Ajuntament de València, Emilio del Toro.

Així ho han anunciat en una roda de premsa conjunta d’Ana Barceló (PSPV), Josep Nadal (Compromís) i Sandra Mínguez (Podem). Tots tres traslladaran les sospites al fiscal després que la socialista rebera una nota anònima al seu caseller amb sis noms, tres d’ells corresponents a persones que ja estan sent investigades i altres tres que no ho estan de moment: Emilio del Toro, María José Sánchez i María José Falcó.

Barceló ha explicat que, en el cas de Del Toro, van constatar que se li havia fet un contracte d’alta direcció, però, segons va aclarir la responsable de Recursos Humans de Ciegsa en la comissió d’investigació de les Corts aquest dilluns, ella no el coneixia i tampoc no disposava d’ordinador ni de telèfon.

A més, l’Advocacia de la Generalitat va informar, al juliol del 2011, que el president del Consell d’Administració de Ciegsa no podia signar un contracte d’alta direcció si no disposava de l’autorització de l’òrgan i que, per tant, no complia la legalitat. Posteriorment, es va esmenar aquesta deficiència i va acabar sent contractat.

La socialista ha incidit que tampoc figura la delegació de poders o funcions en el registre mercantil, com ocorre en aquests contractes, i que no consta que tinguera ordinador, taula o telèfon.

A la vista d’aquestes circumstàncies, Barceló ha explicat que tenen “fundades sospites que era un treballador zombi, que no anava a treballar” i facilitaran a la Fiscalia l’acta de la comissió on el personal de Recursos Humans i també d’Administració afirmen que no coneixen aquests treballadors perquè s’investigue dins de la peça separada del ‘cas Taula’.

Per a Barceló, això demostra “l’opacitat” en Ciegsa, que era “un nou Servef, una oficina de col·locació de militants i càrrecs del PP”. I, per això, volen que Fiscalia investigue aquests tres nous noms i compte amb el testimoniatge de les màximes representants de Recursos Humans i Administració.

Comparteix

Icona de pantalla completa