Diari La Veu del País Valencià
La FSMCV espera els pagaments a les escoles de música 2012

RedactaVeu / València.

La conselleria de Governació i Justícia ha publicat, al Diari Oficial (DOCV), les convocatòries per al finançament d’escoles de música i d’educands i les partides d’infraestructures i instruments per a les societats musicals per un import de 5,5 milions d’euros dels 6,4 milions totals corresponents a la dotació de 2014.

Així mateix, en aqueix any queden per abonar els pagaments a les escoles de música que al novembre només havien percebut el 17,75% de la dotació total.

Posteriorment, la conselleria ha realitzat alguns pagaments i davant les reclamacions de les societats musicals la Federació està recaptant informació per a quantificar l’import i els afectats pel retard.

La Federació de Societats Musicals (FSMCV) ha constatat que els imports són els que es detallaven en el projecte de pressupostos de la Generalitat Valenciana.

Les escoles de música rebran el 70,2% de la suma total de les partides amb 4,5 milions, les escoles d’educands 250.000, la construcció i remodelació de les seus socials 600.000, i les ajudes a l’adquisició d’instruments 215.000.

La resta de partides fins als 6,4 milions corresponen als convenis de concerts d’intercanvi (450.000) i de funcionament de la FSMCV (393.670), programes que pateixen retard i alteren, d’una banda, la planificació de les societats musicals en el present any per a realitzar unes 400 actuacions a municipis d’Alacant, Castelló i València i, per una altra, les iniciatives com el III Congrés General, el Pla Estratègic, tallers i nombroses activitats de la pròpia Federació que tenen com a beneficiaris els seus associats.

L’any passat aquests convenis es van signar al maig, quan el correcte és fer-ho a principis de gener, la qual cosa va dificultar enormement la realització de les activitats i la justificació del conveni davant la conselleria.

Enguany, la FSMCV ha rebut l’esborrany però no s’ha fixat data per a la signatura.

El finançament actual és un 59% inferior als 15,7 milions que la FSMCV va reivindicar en 2009 i que va ajornar, després d’obtenir el respatller a Les Corts Valencianes del PSPV, Compromís i EUPV, fins a 2014 per la conjuntura econòmica.

La FSMCV segueix pendent de la “modificació pressupostària” d’un milió d’euros en 2012 que Serafín Castellano va afirmar es realitzaria i l’abonament de 200.000 euros corresponents a la plataforma tecnològica.

Més informació FSMCV.

Comparteix

Icona de pantalla completa