Diari La Veu del País Valencià
Igualtat preveu ampliar fins als 12 milions el pressupost per a combatre la violència contra les dones

El secretari autonòmic d’Inclusió i director de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, ha informat aquest dimarts que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives preveu incrementar el pressupost destinat a la lluita contra les violències masclistes fins als 12 milions d’euros el 2018, la qual cosa suposa un increment del 29% respecte a les xifres d’aquest any.

Ibáñez ha explicat, un dia després que centenars de dones es tancaren als ajuntaments demanant més pressupost per a igualtat, que la partida per a lluitar contra les violències masclistes es destina a finançar ajudes directes, indemnitzacions i centres d’atenció a dones víctimes de violència de gènere i als seus fills i filles i que el seu increment va en la línia ascendent que s’ha iniciat en els últims dos pressupostos de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. La partida va arribar aquest any als 9,3 milions d’euros.

El compromís del Consell amb la lluita contra la violència de gènere també s’ha vist reflectit a nivell pressupostari, en el fet que aquest any, per primera vegada, les ajudes directes a les dones víctimes de violència de gènere tenen consideració de crèdit ampliable, la qual cosa suposa poder renovar-la tantes vegades com siga necessari en el cas que les partides previstes s’esgoten.

“Des de la Generalitat considerem que és clau la dotació de recursos específics per a l’atenció i intervenció en víctimes de violència de gènere. A més de dissenyar uns pressupostos amb perspectiva de gènere que incloguen, en totes les conselleries, mesures de prevenció, sensibilització i detecció, així com promoció de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones”, ha explicat Ibáñez.

Així mateix, el secretari autonòmic ha recordat que des de la Conselleria d’Igualtat s’està liderant el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, format per les entitats feministes, Universitats Públiques, organitzacions polítiques, agents econòmics i socials, col·lectius de periodisme i les administracions públiques valencianes, i que pretén fixar unes línies estratègiques que permeten treballar de forma conjunta contra qualsevol tipus d’agressió cap a les dones.

Ibáñez ha indicat que, amb la previsió d’increment pressupostari per al 2018, es donaria resposta a la cinquena de les línies estratègiques del Pacte, que parla de “dotar d’un pressupost estable” a la lluita contra les violències masclistes.

El secretari autonòmic ha explicat que des de la Conselleria s’està treballant d’una manera transversal contra la violència de gènere, engegant iniciatives que garantisquen la transició de les dones víctimes de violència de gènere cap a una vida independent. En aquest sentit, ha citat la nova llei de renda valenciana d’inclusió, la recuperació d’habitatge del parc públic i l’aposta pel lloguer social, l’exempció de les taxes universitàries als fills o filles de les víctimes, clàusules socials per a afavorir la contractació de dones supervivents de violència masclista, la impossibilitat d’embargar les ajudes i la no necessitat de la denúncia per a accedir als serveis especialitzats.

Ibáñez ha ressaltat que, a més, aquestes propostes van en la línia de les reivindicacions plantejades aquest dilluns pel moviment feminista, que exigia un finançament de 120 milions d’euros per al Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

Comparteix

Icona de pantalla completa