Diari La Veu del País Valencià
CCOO-PV defensa crear ocupació estimulant l’economia del País Valencià
RedactaVeu / València

La secretària d’Ocupació de CCOO-PV, Ana M. García, ha subratllat que “aquesta garrotada sense pal·liatius que suposen les 559.500 persones sense treball s’afegeix el foment de l’ocupació temporal, associat a baixos salaris, que impossibilita el desenvolupament d’una vida digna i l’estímul que necessita la nostra economia”.

CCOO-PV considera “lamentable” que el Consell rebusque entre les dades de l’atur per a trobar alguna comparació que quadre amb la campanya d’optimisme i de recuperació que ha dissenyat el Partit Popular “sobretot quan la valenciana és la segona autonomia en la qual més s’ha incrementat aquest mes de gener, amb 12.163 persones aturades més respecte al mes anterior”, un 2,22 per cent en termes relatius, situant-se en un total de 559.523.

El ‘mal camí’ del PP

“Aquestes dades -ha assegurat la secretaria d’Ocupació- ens indiquen que no estem en el camí de la recuperació ni de la creació d’ocupació, per la qual cosa no podem avalar l’optimisme del Govern”. El fet que l’atur s’incremente en les dones (40.627), mentre disminueix entre els homes (36.832), suposa per a García “que es segueix ampliant una bretxa de gènere que no es veu corregida per les inexistents polítiques d’igualtat”.

Totes les comarques del País Valencià pugen el nombre d’aturats al gener d’enguany (en 2.368 a Alacant, en 2.696 a Castelló i en 7.099 a València) i el sector que més augmenta és el de serveis en 10.495 persones.

Contra els ERO’s i els salaris de subsistència

El sindicat considera que els poders públics no han de permetre que empreses amb importants beneficis presenten ERO que van a suposar que milers de treballadors i treballadores es queden sense ocupació, com en el cas de Coca-cola, la planta alacantina del qual està en aquests moments en vaga.

El nombre de contractacions al País Valencià va ser de 110.174, la qual cosa suposa un 0,68% menys que el mes anterior. “Però el més tràgic segueix sent que el 92% siguen temporals, la qual cosa configura un mercat de treball precari incapaç de tirar de l’economia”, sosté el sindicat CCOO.

“Si generalitzem salaris de subsistència, ens trobarem amb la paradoxa que el treball no és el mecanisme per a eixir de la pobresa”, sosté Ana M. García. Com ja ha anunciat el sindicat en múltiples ocasions, la política “austericida” de retallades ni tan sols ha servit per a obtenir els fruits desitjats, per la qual cosa hauria de posar-se el focus en aquelles mesures que reactiven l’economia.

A més a més, segons recorda el sindicat Comissions Obreres, el nombre de persones beneficiàries de prestacions per desocupació “no para de caure”. Com les dades que es fan públiques es refereixen al mes anterior, al desembre de 2013 va ser de 283.905, 24.621 menys que al desembre de l’any anterior.

Per aquesta raó, CCOO PV manifesta que aquesta menor taxa de cobertura està tenint com a conseqüència l’empobriment de la població i una major “descohesió social”.

Comparteix

Icona de pantalla completa